Seguretat Social (Equívocs)

Un relat de: rnbonet

Has afirmat, doctora, sota un cel descaradament blau que feia entrellucar els meus ulls mediterranis, que era "simplement, una malaltia caracteritzada per un assecament del cervell, precisament al lloc on resideix l'intel·lecte estètic". M'has deixat amb els collons agres, i per primera vegada he notat la forta i sorda violència dels colors ferint-me els ulls. M'has fet recordar la infantesa, quan jugàvem a metges i infermeres, i m'oferies la tendra natgera perquè jo posés la injecció primerenca. O els primers jocs amatoris damunt la sorra, a recer del muntanyàs, o nedant en conill a les sèquies, qualsevol dia d'estiu, mentre els majors feien la migdiada.
I com metgessa amiga, -tota la infantesa junts allà al poble- has continuat: "Els símptomes més visibles i cridaners acostumen a ser papereres plenes de fulls arrugats; bolígrafs, pintures i pinzells dispersos; papers en blanc arranjats pertot, quadres a mig fer.... Alguns casos s'han donat de connexió contínua a internet... O d'aproximació a sectes religioses..."
-I d'allò de la cacaua, què em dius?
-Home! De debò, encara no està ben definida aquesta vessant de la malaltia -digueres, mentre em feies una ullada mèdica allà on calia. - Podem, si vols, fer una temptativa. Sempre, -cal que ho tingues clar, oi!- com investigació científica i a manera d'enquesta, els resultats de la qual seran recollits a un banc de dades que..
-Si és per bé de la ciència, el que vulgues!- t'he contestat, famolenc de provatures.
Tot de seguida, m'has afluixat la cremallera, t'has atansat ansiosament a l'instrument -al qual no li calien prolegòmens- i has desenvolupat gustosament la teua exploració sobre aquell punt de la meua anatomia. Àmpliament. Dedicant-li tot el temps que es mereixia.

Algú, després, a la sala d'espera, sense poder reprimir-se, ha elogiat la llavor d'aquella funcionària de la sanitat:
- No s'heu adonat del temps dedicat a cada pacient? Tots els metges devien fer com ella!



Comentaris

  • Veig que parles del tema de la llengua....[Ofensiu]
    copernic | 27-03-2007 | Valoració: 10

    un assumpte que desperta passions, que provoca un vessament continu de saliva, una alteració del capteniment fins a extrems insospitats, un tema amic Bonet que has sabut plasmar molt bé en aquest relat sobre una doctora diligent, que va per feina, una doctora a la que no l'aturen els obstacles i s'obre pas malgrat les dificultats.
    Hahahaha. La veritat és que he rigut molt amb la teva sàtira sobre el tema lingüístic.
    Salut i rebolica!

  • Exemple a seguir[Ofensiu]
    qwark | 27-12-2006

    Veritablement es tracta de tota una professional, aquesta metgessa!

    Lluny de deturar-se en les barreres burocràtiques o en els murs del desconeixement, s'obre pas mitjançant l'experimentació més valenta cap a l'arrel dels problemes, fins a assolir l'essència de les coses. Magnífic comportament!

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1589 Comentaris

356957 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!