Secrets de família

Un relat de: llum_del_dia

La mare ja m'ho deia, els secrets s'acaben saben. Quan va morir la tieta Mar, al seu funeral va ser molt trist, el seu marit, en Joan, el més destacat ja que era molt discret i no mostrava dolor. Tot hi així, tota la família va seguir endavant i el van recolzar plenament. Però mig any després tot va canviar, en Joan es comportava d'una manera molt estranya: quant el cridaves s'exaltava, tartamudejava al parlar, però tots pensàvem que era l'edat i el cansament, tenia 78 anys, i per això el vam ingressar en una residència. Mal fet vam fer, perquè cada cop una foscor el deprimia més i ningú sabia què era.
Quant ens van trucar de la residencia dient que en Joan no hi era, ens vam mobilitzar a buscar-lo. No érem prou eficaços, en tres dies i tres nits no el vam trobar. Però una veïna seva del seu antic pis, em va dir que quant va tenir el canvi d'humor a les nits marxava al far de la costa amb una ampolleta petita de ron. Nerviós resant que no passés el que pensava, vaig arribar al far. La foscor i la llum intermitent de la bombeta m'accelerava el cor, fins que es va casi aturar al veure l'ampolla i un full escrit a mà que hi narrava:

Per què ho vaig fer? Era alien a mi, només somiava en ser feliç en una altra realitat paral·lela a la que vivia en secret. Un secret d'il·lusió. Fill meu espero que vegis això per saber que ha passat. La mort de la meva dona Mar havia de ser el final d'un principi de una nova vida. Volia passar els últims anys amb l'estimada amant Lluïsa, que ja teníem un fill i un nét, el teu germanastre i el nebot. Fill meu, tot va canviar quan decidit a viure amb la Lluïsa, ella morí d'un infart. Vull excusar la mort de la Mar,que no era més que l'assesinat de la Mar.

Quan vaig acabar de llegir la última paraula, mon cosí va entrar en el far tot esbufegant, i sense dir res, va aixecar el cap i els seus ulls s'aturaren al observar una silueta intermitent a la paret de son pare penjat d'una soga.

Comentaris

  • Recordatori[Ofensiu]


    Benvolgut/da relataire:

    Recorda que, a més del Concurs ARC de Microrelats ARC A LA RÀDIO 2010, també tenim en marxa aquestes altres activitats:

    - Gimcana Virtual Literària ARC 2010: enllaç

    - Concurs ARC de Narrativa Breu 2010 "Barcelona, t'estimo": enllaç

    - Loteria de l'ARC: enllaç

    - Club de Lectura Virtual ARC: enllaç

    Participa-hi!

    Gràcies,

    ARC


  • comentari[Ofensiu]
    Sergi G. Oset | 07-10-2010

    Un final violent per un personatge torturat per la seva pròpia violència, tot i que l'exercís per un mal sentit d'entendre l'amor. Bona participació.

l´Autor

llum_del_dia

3 Relats

2 Comentaris

1437 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Últims relats de l'autor