Secret compartit

Un relat de: Carme_
En Martí Ràfols Sureda, després de 37 anys a la mateixa empresa, es va quedar sense feina d’un dia per altre. "Coses de la modernització, Martí", li van dir. "No és que treballis malament, però ara la teva feina la farà un ordinador amb el suport d'un operador expert a temps parcial". Ja se'l poden confitar, l'ordinador i el temps parcial, va pensar ell. Va optar per no dir res a la seva dona, que es posaria molt nerviosa perdent l'únic ingrés que entrava a casa, i buscar feina. Després de setmanes i setmanes va trobar que l'experiència no es valorava. No podia seguir gastant la indemnització sense fer res més, perquè s'acabaria i després? Alguna cosa havia de fer.

En tot aquest temps, per no aixecar sospites en Martí ha continuat sortint i tornant a casa amb el mateix horari. Ahir va passar per davant de l'institut del fill gran en un moment en què no eren a classe. Encuriosit, “el pare hauria de ser a l’oficina, no?”, el noi el seguí fins a les Rambles. Allí el va veure transformar-se en una escultura amb qui els turistes es feien fotos a canvi d'unes monedes. Quedà en estat de xoc... Havia descobert el seu secret. A l'hora de sopar se'l mirava en silenci, decidint callar.

Avui, en lloc de quedar-se a estudiar a la biblioteca, agafa el metro cap al centre de la ciutat. Localitza el seu pare i, sortint del darrere caracteritzat com acompanyant, s'hi posa al costat completant la figura. El pare, mirant-lo de reüll, el reconeix però segueix impassible mantenint la seva postura perquè els passejants responen amb més monedes a la figura doble. Així i tot, no pot evitar que una llàgrima llisqui per la galta de color bronze.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Carme_

64 Relats

215 Comentaris

38638 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
M.Carme Marí

Twitter: @carme_tuit / @PetitesHstories

Blog Petites Històries: http://petiteshistories.wordpress.com

Canal YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCEgOFs-D51izvxeP29Ccq0g