Savis o necis (equívocs)

Un relat de: Rodamons

Sovint ens agrada parlar com filòsof, ens sentim transcendental i ens referim als savis com persones que posseïssen el coneixement absolut.
El professor Carlo Cipolla, en el seu assaig "Les lleis fonamentals de l'estupidesa humana" fa una divisió de l'individuu humà en quatre categories: estúpids, malvats, intel·ligents i incauts. Cipolla ve a dir en un moment concret que tothom realitza accions que es poden enquadrar en les diferents categories del comportament humà, és el major nombre d'accions agrupades en una categoria el que ens definís. Aquesta observació explicaria com és que un individu és una bona persona per molta gent, i per nosaltres és una persona repel·lent però.
Per tant, l'opinió que ens formem d'una persona dependrà del moment emocional en el que es trobe quan la vam conèixer.
Tenint en compte aquest l'opinió de Cipolla, podem assegurar que existeixen els savis? Vull dir, del tipus savi de la muntanya, d'aquells que coneixen els secrets de la vida i de la mort, que tenen resposta per totes les preguntes transcendental que durant tota la història s'ha formulat la humanitat. Imaginem-nos davant del "vel de la cova", savi de gran renom. Convençuts que anem a gaudir d'una perla de la saviesa universal ens mira amb cara de pomes agres i ens aventa: "Si volguera companyia fa temps que haguera anat a viure a la ciutat." Aleshores sorgís el dubte: estem davant d'un autèntic savi, i si és així té un missatge amagat tot el que ens ha dit, o per contra sols es tracta d'un vell estúpid.
Crec que la sapiència es troba en molts instants, amb molts protagonistes, és per això que vaig començar a rodar pel món a la recerca dels erràtics moments de saviesa, que em propose recollir en una sèrie de microrrelats.

Comentaris

  • un savi neci o neci savi ??[Ofensiu]
    Densito | 08-08-2007 | Valoració: 10

    hola !!
    M'he fet un volta per el teu raconet de relats. tens molt bons, eh ???
    aquest m´agrada´t força, crec que en Cipolla te raó. Ens podem topar amb el millor savi però, aquest dia esta de pomes agres, doncs te mal de queixal, així que ens mira malament i ens envia a pastar fang...
    carai si es bordegàs aquest savi !!!

    una abraçada
    Densito

l´Autor

Foto de perfil de Rodamons

Rodamons

33 Relats

118 Comentaris

49114 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Aquest és un dels plats que prepare a la meua cuina, empanada de pasta fullada amb llobarro.
____________________________________

Diu el poeta:
"Caminante no hay camino,
se hace camino al andar."

Però no és cert. El camí hi és. Ja fa molt de temps que hi és. L'han fet miler i milers de persones que des de temps immemorials han anat fent via.

Potser ens agrada sentir-nos originals i creure'ns que el camí l'obrim nosaltres amb les nostres passes, però no és així, ja hi era abans de nosaltres, i hi serà després que hagem passat.

Tanmateix, no ens preocupem pel camí i gaudim de la bellesa que ens envolta a cada passa que hi fem.

josocells@gmail.com

També podeu seguir-me al blog de poesia:

El Mur de Xerea

i al blog de contes:

Armario de Cuentos Vivos