RODAMOTS

Un relat de: Joana Llor Serra
Avui m’he enamorat. Ha estat un amor a primera vista. Des de fa uns mesos tinc un nou amic, cada dia m’envia per mail una paraula nova. No falla mai, insistent, puntual. La d’avui no tenia res de particular, de fet ha estat com rebre un mot més. Però tenia uns minuts i he volgut investigar, cercar racons amagats, un enllaç m’ha portat a un altre i el moviment inconscient del ratolí m’hi ha conduit com si es tractés d’un cotxe teledirigit. Era allà en negreta, per què la veiés. “Abassegar”. L’he llegit i rellegit. M’he aturat en els seus significats: arreplegar i retenir, acaparar, absorbir. Tot un ventall de possibilitats. M’he deixat arrossegar pel to, la intensitat, el protagonisme de les dues “ss”, sonores, sensuals. L’he repetit en veu alta, els llavis s’han acostat dolçament. Se’m fa tard. De camí a la feina m’ha seguit reposada al meu costat. Ja he arribat, encenc l’ordinador, ja la torno a tenir al davant. Creix la curiositat. Llegeixo els textos on apareix. La mimo, és una peça delicada. L’emprovo en els meus texts, trobo que queda be. No en vull abusar. L’he d’assaborir lentament com un caramel deliciós. Torno a cercar el text de la Montserrat Roig “l’espectacle abassega i esborra la memòria”. M’agrada. La podem compartir. No és ni seva ni meva. És de tots els que la fem nostra, dels que la respectem, l’enaltim i ens agrada jugar amb el llenguatge. M’he quedat una estona embadalida, abassegant-la com si per un instant la volés només per a mi.

Comentaris

  • Enhorabona!!![Ofensiu]

    Benvolgut / benvolguda relataire:

    El teu relat ha estat seleccionat per formar part del recull L’estimem perquè és la nostra! que l'Associació de Relataires en Català publicarà al voltant del mes de febrer del 2013.

    És per això que, en haver quedat seleccionat/ada, t’agrairíem que ens facis arribar l’autorització de publicació corresponent

    Només cal que ens enviïs per correu electrònic (leela.arc@gmail.com), el text que t’indiquem al final d’aquest comentari tot fent un copiar i enganxar i complimentant les teves dades.

    Cordialment,

    Comissió de Concursos


    TEXT D’AUTORITZACIÓ – Cal fer un copiar i enganxar, emplenar les dades personals, i enviar al correu: leela.arc@gmail.com

    En/na ......................................................................................................... amb DNI. número ......................................... i nick relataire ........................................................ AUTORITZO a l’Associació de Relataires en Català (ARC) a incloure l’obra ......................................, del qual sóc autor/a, en el recull L’estimem perquè és la nostra! i a fer-ne difusió pels mitjans habituals de l’ARC.

    En aquesta publicació vull constar amb el nom/pseudònim d’autor/a: .................................

  • és així joana...[Ofensiu]
    joandemataro | 22-08-2012 | Valoració: 10

    la llengua la fem viva quan la compartim, la mimem, la gaudim...
    gràcies per la teva visita i el teu amable comentari al meu poema

    una abraçada i fins aviat
    joan

  • Impressionat[Ofensiu]
    Carles Ferran | 17-08-2012

    M’he embadalit amb la munió de relats que has penjat, tan agradables de llegir, tan ocurrents, amb aquest curós lèxic tan treballat i tan adient. Has entrat a RC per la porta gran, i t’he enviat de pet als meus preferits. Et seguiré llegint.

l´Autor

Foto de perfil de Joana  Llor Serra

Joana Llor Serra

30 Relats

18 Comentaris

21684 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Vaig nèixer a Barcelona al 1965, des del 1998 visc a Girona, i he de reconèxer que és una ciutat feta a la meva mida. Em recordo de sempre escrivint dietaris, cada etapa de la meva vida sobre un paper. Fa tres anys em vaig separar i vaig entendre que a vegades s’ha de morir per tornar a néixer. Va ser un procés lent i dolorós, però el que jo en aquell moment no sabia és que era una pas necessari per començar un nou camí. Retrobar-se amb un mateix pot fer por, però sens dubte és una feina engrescadora.. I amb aquesta intenció vaig començar a escriure un nou dietari. Descobrir-me ha estat tota una aventura, recuperar la meva vida, les meves filles, els meus paisatges, absolutament tot el que m’envolta se m’apareix amb força i no vull deixar passar aquesta nova perspectiva. Arribo a “relats en català” de la mà del meu amic Lèvingir. I en aquesta web m’he sentit com a peix a l’aigua per què com a aprenent d’escriptor aquí he trobat un espai on poder transcendir i compartir. Aquí trobareu part del meu dietari però també d’altres experiments de narrativa creativa. Gràcies els que us atureu i em llegiu, els que opineu i als que no ho feu. M'agraden les crítiques per què sens dubte és la única manera de millorar. En qualsevol cas per a mi ja és un plaer i un privilegi, compartir aquest espai amb vosaltres.