Revolució i benefici.

Un relat de: Unicorn Gris

Hi havia una vegada un home ric que tenia un xófer que deia tenir una ideologia socialista. El xófer li va demanar permís al seu senyor per tal d'assistir regularment a les reunions i mítings del seu partit i grup ideològic. L'home no s'hi va negar pas.

Per tant, el senyor es va extranyar quan va arribar a les vuit del vespre i va veure al seu xófer mirant la televisió i sense haver anat al míting del partit d'aquella nit. ¿Perquè no hi era?

Quan el senyor li va preguntar perquè aquella nit no havia anat a la reunió, el xófer li va respondre:

- Veurà, senyor, en el míting em van respondre que, després de la revolució, tot home i dona rebria una mitjana de 2.100 dólars per persona. Doncs bé: jo ja cobro 2.200.

Aquesta anècdota s'interpreta en el sentit que, a vegades, hi ha persones que afirmen fer coses per ideologia, però que al final el que realment els motiva en el seu cas és el propi benefici personal. ¿Ètica o butxaca?


----------------------------------------------

Sigues benvingut a La Stoa: http://lastoa.cosmos-stoer.cat

Comentaris

  • Valors absoluts vs. relativisme[Ofensiu]
    iong txon | 03-04-2014

    Gràcies per haver passat pel meu darrer i haver-hi deixat la teva petja. Sobre aquest micro, "Revolució i benefici", m'ha agradat força. És una mostra del que passa quan s'intenta fonamentar uns ideals en qualsevol cosa que no siguin els valors absoluts. Aquest socialisme és la ideologia del servent rebel, que acaba demostrant que és pitjor que el seu amo. La democràcia no és gaire diferent, un sistema fonamentat en la lluita entre iguals, però els germans quan no hi ha pares no poden deixar de discutir i barallar-se. Per això la humanitat necessita tant la figura dels primers pares veritables: Un estat fonamentat en els valors absoluts que vénen de Déu no s'ha provat encara mai històricament, però estem a les portes…
    Un detall: les tres ratlles finals a tall de conclusió per mi serien millor en primera persona, com a mostra d'honestedat i humilitat. Perquè el problema és sempre la naturalesa humana caiguda, i podem assegurar que n'estem totalment nets?

  • Ètica o butxaca?[Ofensiu]
    Pau Mora | 20-11-2011 | Valoració: 9

    Ètica o butxaca? Quin tipus de pregunta és aquesta. Que no havia quedat clar de que és el mateix? Trobo que el protagonista de la teva història és prou conseqüent amb la seva pròpia idiosincràcia. Si ell se'n adona de que no necessita anar a les reunions per assolir el que ja té, pot quedar-se mirant la tele amb tot el dret del mon i la consciència ben tranquila. Així va el país.

  • Ves per on![Ofensiu]
    Núria Niubó | 27-03-2011 | Valoració: 10

    Hi havia una vegada… Amb un inici de conte Clàssic ( ves per on!) ens relates una escena quotidiana, clàssica també! Els drets del treballador, en el que per damunt dels ideals hi ha les necessitats i el conformisme d'aquell que amb poc ja en té prou. La historieta, és ben bé un conte que per desgràcia

    Ètica o butxaca? Depèn de la persona, és clar, però en el cas del teu protagonista jo diria que a més de butxaca hi ha conformisme.

    Un relat curt i dinàmic, amb poques paraules dius molt. M'ha agradat!

    Gràcies Cromelnordic pel teu explícit i gratificant comentari al meu darrer poema, em sembla que és la primera vegada que ens comentem, espero que ens anem llegint.

    Bon diumenge!
    Núria

  • crohnic | 20-03-2011

    Desgraciadament aquest relat és massa real... Bona crítica, company!! I gràcies pel comentari!!

  • Marteta | 25-02-2011 | Valoració: 10

    Gran pregunta la darrera! M,olta gent dubta sobre tot entre aquests dos termes, però, jo penso que la gent que té un poc més de seny, i vol fer saber el que pensa, tiraia més per l'ètica.
    Un bon exemple de totes formes, és un dels molts en els que el món polític actual.
    UNA ABRAÇADA:)

  • Moralitat de butxaca...[Ofensiu]
    Toni Arencón Arias | 23-12-2010 | Valoració: 10

    Genial la moralitat de butxaca que ens descrius. Capaços de canviar els ideals pels euroals!!! No més que la realitat. Crua, però honesta.

    Bon Nadal, cromelnordic !

    Toni.

  • bon relat[Ofensiu]
    joandemataro | 16-12-2010 | Valoració: 10

    per una bona reflexió
    Gràcies per comentar el meu poema sobre Icar, els versos són curts perquè havia de ser un poema format per haikús, un tipus de versió japonesa de poesia amb una mètrica molt marcada...
    en fi que bones festes
    una abraçada des de mataró
    joan

Valoració mitja: 9.8

l´Autor

Foto de perfil de Unicorn Gris

Unicorn Gris

143 Relats

321 Comentaris

161416 Lectures

Valoració de l'autor: 8.96

Biografia:
Em presento.

Em dic Unicorn Blanc del Bosc, o Unicorn Blanc. També utilitzo, per raons pràctiques, els pseudònims de Crom el nòrdic, Unicorn Gris i Cuidador d'Ossets, si bé només posaré articles nous en aquest últim pseudònim i en aquest mateix en què ara em veieu (els altres noms d'usuari són de consulta i, en certa manera, d'emmagatzemament d'antics articles).

Els meus ideals són el catalanisme, la literatura, el món de la fantasia i l'acceptació de les normes socials que defenso, entre d'altres.

El meu nom de Facebook és
"Mark Corbera Mestres" .

El meu nom de Twitter és
"El Dorat"

El meu email és
webmestre2(arr.)gmail(punt)com

El conjunt de les meves webs (és a dir, de les webs administrades, moderades o dirigides per mi) es diu Portal Perenne, també anomenat "el Perenne" i està format, entre d'altres, per Lletra Perenne, també anomenada "la Perenne" .

La meva web d'articles es diu, com hem dit, Lletra Perenne i està a:
http://lletra-perenne.fandom.com/ca .

Actualment disposo de fòrum, el Fòrum Perenne, part de el Perenne, la direcció del qual és:
http://forum-perenne.foroactivo.com/ .

Podeu tenir accés a tots els relats de Lletra Perenne publicats a Relats en Català aquí:
https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Lletra_perenne_Wiki#Continguts_del_Cosmos_Perenne_en_la_web_Relats_en_Catal.C3.A0

Els meus pseudònims a Relats en Català són: Unicorn Blanc del Bosc, Unicorn Gris, Cuidador d'Ossets i Cromelnordic. Observació: m'hagués volgut dir "Unicorn Blanc", però no podent fer-ho, em vaig fer dir "Unicorn Blanc del Bosc".

Que vagi bé!!!