REVISTA "INTERESANT"(I)

Un relat de: alcala
“INTERESANT”(I)

1.LLENGUA I LITERATURA Dades sobre el català

El català el parlen més de 6.565.000 de persones entre Catalunya el País Valencià, el sud de França, Aragó, les Illes Balears i Sardenya. Els signes en català (sordmuts) els practiquen més de 18.000 persones.


2.SOCIETAT
La televisió

El 63% de les persones veuen més de 3 hores de televisió al dia. El més recomanat, però, és no mirar-la més de dues hores al dia.


3.POLÍTICA Perquè dretes i equerres?
Actualment, la política es divideix en esquerres, dretes i centres. Però, per què la dreta equival al conservadorisme i l'esquerra al progressisme?

L'origen se situa a França, durant la Revolució Francesa. Un bon dia, la noblesa (conservadors) i la burgesia (revolucionaris), es van asseure a parlar davant d'un jutge.
I es donà la casualitat de que la noblesa va seure a la dreta del jutge, i la burgesia a l'esquerra.


4.INFORMÀTICA El primer ordinador
El primer ordinador del món, el qual només servia per escriure, tenia una carcassa d'1 m cúbic i només 10 cm2 eren la pantalla visible de text. No constava de cap torre, ja que estava incorporada en la pantalla.
La impressora es va inventar 5 anys més tard.


5.NATURA
Punt més profund de l'oceà

El punt més profund de l'oceà, a 11.022 metres sota el nivell del mar, i es troba en la fossa de les Mariannes, al sud-oest de Guam, al pacífic.


6.SOCIOLOGIA I PSICOLOGIA
Hi ha persones que no poden oblidar

Hi ha gent que no pot oblidar, s'han descrit casos de persones capaces de recordar gairebé qualsevol dada o esdeveniment amb només experimentar-lo una vegada.
Són casos de memòria prodigiosa que solen suposar una tragèdia per al qual els pateix, ja que oblidar és necessari perquè la nostra ment evolucione.


7.COS HUMÀ I SALUT
Les cèl•lules que matem a l'aplaudir

Cada vegada que piquem de mans o aplaudim matem 234 cèl•lules.


8.PERSONATGES
L'inventor del paper

L'inventor del paper fou el xinès Tsai Lun, però no va ser fins a 13 sègles més tard quan el paper arribà a Europa.


9.UNIVERS I ASTRONOMIA
Cauen cent llamps cada segon

Cada dia cauen sobre la Terra uns vuit milions de llamps, és a dir, 100 llamps cada segon.


10.ALTRES
Dimarts 13?

Segons al creença popular, els dimarts 13 són el dia de la mala sort. Però no a tot arreu: hi ha llocs on és el divendres 13 i a Itàlia, per exemple, és el divendres 17.


Espere que us haja agradat la primera publicació de la revista “Interesant” i que disfruteu de les pròximes que serán iguals o millors. Per a “Relats en Català”.
Joan Carles Alcalà Llinares

Comentaris

  • Per cert alcala[Ofensiu]
    setzepetges | 28-10-2011

    si vols agrair a algú que et fa un comentari, pots respondre-li en un relat o en el fòrum, per agrair el seu interès. Molts cops, si contestes en el teu mateix relat, l'altre relataire no s'entera que li has contestat.

    Ep, i de res.

    Força!

  • Sí que ho és, d'interesant![Ofensiu]
    setzepetges | 28-10-2011

    Ara, podries desenvolupar cada capìtol per ell mateix, fent un relat sobre el tema que obres, i aleshores faries una revista molt semblant al llibre que presentem aquest dies. És en format diari, i a cada secció hi ha un o dos contes. Ha estat molt engrescador aquest repte, i crec que tu també podries fer una cosa similar. Si més no, seria tot un repte per un jove escriptor com tu.

    Força i endevant!

    Setze petges.

  • Hola allan lee[Ofensiu]
    alcala | 28-10-2011

    Moltes gracies per llegir-me i per donar-me aquests bons consells. Trobe que tens raó, però, aquesta primera edició l'he feta un poc massa de pressa i pot ser no ma quedat molt bé. El pròxim l'intentarè fer millor i si pot ser profunditzar un poc més.
    I la veritat és que si, jo tinc poc de temps per a escriure, per què entrene a tennis tots els dies, tinc que portar els estudis, etc. però quant trobe alguna estona i estic inspirat, escric.
    Una abraçada
    alcala

  • Hola alcala[Ofensiu]
    allan lee | 28-10-2011

    com que demanes al fòrum que fem una ullada, vinc. Trobo interessant el plantejament de "revista", però potser s'escau millor el mot "titulars". Ens dones notícies de temes variats, però sense aprofundir. Potser fora bo treballar cada secció més extensament. Pel demés, prou interessant, i més a la teva edat. El meu fill petit també te 15 anys, i sé que entre estudis, amics i aficions teniu moltes hores ocupades. Per això és molt lloable el teu interès en escriure. Ho fas molt bé i espero que vagis penjant més coses. Una abraçada

    a

l´Autor

alcala

9 Relats

19 Comentaris

7836 Lectures

Valoració de l'autor: 9.25

Biografia:
Sóc de Tavernes de la Valldigna (Valencia). Tinc 15 anys i encara que la meua passió es jugar al tennis, també m'agrada escriure relats de quant en quant.