Retrobament...

Un relat de: DarsanDracir

RETROBAMENT...

Si les paraules fossin, senzillament,
retrobament...
no podríem emprar mots nous,
paraules que no haguéssin estat dites abans,
versos desgastats per les ferides,
adolorits per la vida,
endormiscats per la melangia,
sargits amb pedaços de diferents nits
esquitxades d'estels solitaris...

Si les paraules fossin, senzillament,
retrobament...
els dits de les mans es cercarien,
enfonsant-se en el pou dels més absoluts
silencis....
i en els nostres ulls,
una espurna xica i daurada
ja hauria començat a cantar,
el desig cendrós però amatent,
del nostre nou i sempre vell
retrobament...


Comentaris

  • Si les paraules fossin... [Ofensiu]
    padrinet | 24-04-2008 | Valoració: 10

    ah, sí senyor; si les paraules fossin...veritat?
    Parlant del poema; té una musicalitat molt tendra. Segurament se'n podria fer una cançó. He de confessar que no estic segur del tot de copsar completament el seu significat. M'ha encantat el fragment "versos desgastats per les ferides. Adolorits per la vida, endormiscats per la melangia, sargits amb pedaços de diferents nits esquitxades d'estels solitaris" M'ha recordat una idea de poema que mai he escrit ("retalls" de felicitat) Ja no cal que ho faci, me l'has pres!
    Abans he dit que em perdia en intentar entendre tots els versos que has escrit. Però crec que sí que entenc el fons.
    Quan s'arriba a estimar amb intensitat, sempre hi quedarà algun retall (m'ha agradat la parauleta) d'allò que es va viure.
    "els dits de les mans es cercarien, enfonsant-se en el pou del més absoluts silencis" quan parles d'enfonsar-se en un pou, és evident que li dones una connotació negativa. No crec que el silenci, per sí mateix, sigui dolent. Conec algú amb qui hi podria estar hores en absolut silenci... però sense deixar de comunicar-nos; amb mirades, amb gests, amb carícies a vegades.
    Per acabar (sinó diràs que et foto massa parrafades) em vull referir a l'encapçalament; "Només allò que és o ha estat important... es repeteix en l'espai i en el temps.... d'una mateixa vida" Sincerament, no crec que les coses es repeteixin, si més no de la mateixa manera. Potser nosaltres ens obsessionem en reviure allò que ens va fer immensament feliços, però mentrestant anem vivint i cada vegada hi ha més condicionants que fan diferent qualsevol intent de repetir allò que fou. Algú em va dir: l'aigua corre, passa... i després busca-la ja! I tenia raó, hi ha coses que no s'haurien d'haver deixat escapar. Després només queda la resta de la vida per pensar què vas fer.
    Un plaer llegir-te
    T'estimo.