Retrat d'home cansat

Un relat de: Ignasi Boix Roure

Als videojocs de lluita hi apareix una barra d'energia que va baixant a mesura que reps els cops. Feia temps que l'home tenia la barra molt prima, de color vermell, que és del color que es posa quan t'has de començar a alarmar. Havia arribat a una conclusió: tot és una farsa. T'aboquen a la vida sense demanar-te permís i a poc a poc t'ho prenen tot: els cabells, la bellesa (en el cas de que en tinguis), la salut, els diners, les ganes de viure. Una nit, després de sopar, mentre la seva dona dormia, l'home va creuar les ombres del passadís absort en obscures meditacions. Quan va arribar al menjador, es va asseure al sofà de cuir, davant la televisió apagada, amb un vell llibre de poesia d'un poeta americà que havia baixat del prestatge. Carl Sandburg. Havia comprat el llibre quan era més jove, en un llibreter d'antic. Va girar la coberta i va començar a llegir. Aquells poemes van desfermar en ell alguna cosa, alguna resistència va caure. La música de les paraules, la força, l'ímpetu dels versos va despertar en ell essències oblidades. A la matinada, va tornar a creuar les ombres del passadís, però les meditacions obscures havien donat pas a un plàcid benestar. Un cop a dins del llit, va veure la seva dona, que dormia profunda i tranquil·la, i l'home, instal·lant el cap sobre el còmode coixí, va veure el mateix món d'una manera molt diferent.

Comentaris

  • Arbequina | 21-10-2006 | Valoració: 10

    Jo li he trobat moltíssima gràcia. M'encanta el teu estil... tot plegat, des de l'estructura dels relats, els temes que tractes, com els tractes, etc. He fet una gran descoberta!
    I no me'n puc estar, vaig a per més.

    Una abraçada.

    Arbequina.

l´Autor

Ignasi Boix Roure

29 Relats

33 Comentaris

34282 Lectures

Valoració de l'autor: 9.56

Biografia:
Vaig néixer l'any 1980, a mitjans d'agost, i sóc de Vic, ciutat boirosa. Si algun despistat s'atura a llegir un dels meus relats m'interessaria moltíssim saber la opinió que li mereix, sobretot pel que fa a l'estructura i als diàlegs, que és el que em porta més mals de cap, però també sobre qüestions d'estil o qualsevol altre cosa.