RESTAURAN EL VITRALL. MOIÀ.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
El Joan Escoda Prats, veí ara de Moià, m’havia recomanat aquest restaurant – i tinc en molta consideració els seus coneixements ‘gastronòmics’ – ; el dijous 5.11.2015 portava al Josep Olivé Escarré fins a Collsuspina, i decidia seguir el – bon – consell , i ens aturàvem a dinar al Vitrall, la qualificació li atorgava el Josep 10 sobre 10.



Llegia que l'edifici va ser construït en les dues primeres dècades del segle XX, amb la idea d'estiueig per part de la família Vilardell originària de Moià.



La part neoromànica, una mica posterior, és feta amb blocs de ciment a cara vista de la casa Bein de Barcelona, aprofitant la motllada del poble espanyol.

La descripció ens diu ; casa de planta quadrada de dos pisos més golfes amb tres tribunes adossades amb la planta baixa i dos terrats (que corresponen a dues tribunes), un d'ells cobert. La coberta és de teula àrab i plana alacantina, a dues vessants, asimètrica amb un llop a la teulada curta per a donar llum a la golfa.



El seu entorn és eclèctic neoromànic formant una falsa capella. A la banda est hi ha una reproducció de claustre obert amb vuit arcs i una torre que vol imitar un campanar romànic de quatre pisos. L'interior és modernista, té una escala central que distribueix els àmbits, a la planta terra hi ha dues sales dividides per una porta amb vitralls decorats amb temes florals. El pis de dalt es reserva per les habitacions dels propietaris que actualment hi viuen. La sala menjador té unes boniques finestres amb festejadors. És interessant també el treball de la fusta de les baranes, portals, arrambadors i els voltants de les xemeneies.



Sant Jordi té molta ‘presència’ en aquesta casa.





Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6907 Relats

1200 Comentaris

5406875 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com