Reptes sense tocar

Un relat de: rnbonet

PREPARANT LA PROCESSÓ A LES FESTES DEL POBLE

I el senyor sagristà, fent honor a la festa, estava en aquell precís moment festejant-la. És a dir, fent-li festes a la senyora batllessa consort, que no a la festa.
I li xuplava els pessons de les dues i descarades mamelles, posava la galta al melic i al ventre de la senyora, s'hi perdia entre el cuixam, aponat el d'ella al forat del comú del bar de la plaça.
Mentre, les calors del cos i de l'estiu els pujaven i baixaven. Els pujaven a la cara, moradenca de rojam; els baixaven a l'entrecuix, fugint i traslladant d'un lloc a un altre, com els llavis del sagristà.
-Ai, senyora! Ara tinc al meu abast el pa que més m'agrada! El parrús!
La batlle consort parlà, ansiosa:
-Vinga vostè! Dóne'm sa verga, la vara de comandament que més apreciem les senyores...

Potser un lector no nadiu no puga esbrinar com s'havia arribat en aquest punt. Fou com una cadena, d'excusat en excusat, de cagador en cagador, de bany en bany, quan establiren entre els dos, de mutu acord, que aquella relació político-religiosa afavoria els interessos comuns, a més del de les forces vives i econòmiques de la població que, sabedora, però en definitiva ignorant, era la que els donava de menjar i beure.
En un principi, al batlle sobretot; i al rector després, els caigueren com una dutxa freda els fets. Després, el batlle i el rector, ja més tranquils respecte del contuberni, conscients i quasi de bon grat, assumiren el seu paper. Aquella ‘seua creu' tenia múltiples avantatges. Pel batlle, mentre la dona estigués ocupada, podia ell mateix ocupar-se'n d'altres, pròximes o llunyanes. A més a més,-home de comunió dominical- la confessió amb el rector era més ràpida. Sols calia explicar, per exemple: "Quatre, aquesta setmana".
I pel rector, no cal ni dir-les, les millores! Un còmplice mai acostuma delatar.

**********

SOMNI (Acabaré fent de Freud?)

No acostume tenir ensomnies. Aquestes darreres nits, però, una vegada i altra, sobretot a les caloroses, s'hi repeteix la mateixa visió.
És l'estiu. Ho sé per la llum del sol, aclaparadora. Veig una cadena muntanyosa que es precipita cap el mar, al mateix temps que l'avió cau... I un arbret. Unes mans fan pressió al brancatge, separant-lo. Allà està, tapada fins el nas: botes altres, abric d'antílop, bossa de pell de marta en bandolera, cara preciosa. Vagareja. Va cap unes pedres fluorescents, brillants.
Ara sóc a una casa amb mobles disfressats amb llençols blancs. Un raig de sol il·lumina l'escala al final del passadís. Al menjador, una estufa de llenya i un sofà esbudellat. Un reproductor de DVD on unes mans femenines, blanques, introdueixen un disc. S'escolta una veu molla: "Quan tornem, quan tornem..."
No puc moure'm. Em fa mal l'esquena. De sobte, la visió enterbolida de l'arbret, recremat. Fum a les branques i guspires latents testimonien un recent incendi. Gire els ulls i la veig despullant-se de l'abric. La pell, blanca. El triangle, obscur. Puja a un camell, i se'n fuig. Intente cridar-la. Cap so no m'ix. De vegades és sols una ombra que, a contrallum, em fa ganyotes. Se'n va, muntada al camell, nua, per estranys viaranys. La imatge es duplica, es triplica... S'hi fa múltiple i s'esfuma a l'horitzó llunyà.
I em desperte, entresuat i anhelant, prop de l'infart. I copse el sentit. El que ha desaparegut són les meues vacances!

Comentaris

  • BONÍSSIM!!!!!!!!![Ofensiu]
    teresa serramià i samsó | 11-09-2007 | Valoració: 10

    divertidíssim, amic. Una passada!!!

    ja t'ho he dit i t'ho repeteixo: escrius com vols. tens un do de la paraula, de l'humor!

    Sense humor la vida seria com un plat de llenties crues.

    Ets molt inginyós i intel.ligent. T'ho dic per si no tens àvia i jo et serveixo (és broma, és clar!)

    No em cansaria de llegir-te. El teu estil directe, fresc, desenfadat, em recorda un poc l'estil de "Conxa Forteza" de Relats, de la que sóc fervent admiradora.

    Noi!, escriu!, escriu!, escriuuuuuuuuu.

    una abraçada de..............."senyora batllessa consort", ja, ja,ja................(segueix la broma, no t'espantis!!)

  • Anagnost | 07-08-2007 | Valoració: 10

    A vegades ens perdem per les bardisses, fent garlandes de paraules, com per fer bonic. Però a mi també em ve de gust quan, pel broc gros, la literatura esdevé un bocí de vida real, tangible, i si l'humor hi afegeix la seva dosi, molt millor.
    Collonut, company!

  • només he tingut temps[Ofensiu]
    gypsy | 07-08-2007 | Valoració: 10

    de llegir amb atenció el primer, el de les festes del poble.
    jajajjaa, ets la pera boneet!, quines cutxinades més grosses però QUE BEN EXPLICADES!!!

    Chapeauuuu!!
    bones vacances!!

    gyps

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1588 Comentaris

356776 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!