Repte XXXIV - Les nits d'abans

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Abracadabra, pota de cabra!

El mag Fu-Chi, vestit amb un frac ple de pedaços i un barret de bolet abonyegat, feia volar les mans per sobre d'un got ple d'aigua. Després d'aquest moviment, el vas havia de buidar-se completament mitjançant un enginyós mecanisme de desguàs. Però seguia ple.

La parròquia, una barreja d'antics trilers, pidolaires, carteristes desvagats i putes de baix catxet, escridassava l'artista amb acarnissament etílic. En Joan Casadevall, Fu-Chi, estava cansat. Les mans, els reflexos, notaven el pas del temps, ja no eren el que havien estat. Sovint recordava el passat gloriós, actuant al Paral·lel, les aparicions a la televisió, les festes majors. Actualment s'acontentava amb sortir indemne del local.

- Qui collons s'ha begut el meu cigaló?

La veu d'en Carretas, un corpulent i talòs estibador del moll, ressonà poderosa.
Una vella alcavota digué:

- Demana el llibre de reclamacions!

Tothom rigué. En Carretas mirà al presumpte culpable, un decrèpit carterista artrític. Tement una estomacada, se li acudí dir:

- Ha estat ell, en Fu-Chi!
L'estibador mirà, alternativament, el seu got buit i l'artista. Primer, emprenyat. Quan veié el got ple d'aigua a l'escenari, una mirada d'intel·ligència li il·luminà el rostre.

- Collons, ets un fenomenu!

I començà a aplaudir, badabadoc. La concurrència, a poc a poc, s'hi afegí, dempeus, exultant, amb la il·lusió infantil dels qui manquen d'afectes.

- Torero, torero! -bramaven.

Fou una nit memorable.

Comentaris

  • Fi del termini de votacions pel REPTE DEL SEGLE!!![Ofensiu]
    EmmaThessaM | 05-03-2006

    Fi del termini de votacions pel REPTE DEL SEGLE!!!

  • Vot del segle[Ofensiu]
    Joanra | 05-03-2006

    M'encanta el que transmet el relat, la barreja aquesta de decadència (com deia algú) i d'esperança, una escena entre el patetisme i el surrealisme. Està molt ben escrit, em sembla força original, i per això li atorgo el meu vot del segle.

    M'ha estat dificilíssim votar un repte com a millor dels primers 99. Fins a última hora he dubtat entre aquest, "El forner i el seu fill" d'en Jeremias, i "Sense argument i pressumptament inacabat" de Perdix. Els tres em semblen fantàstics. Si pogués repartir deu vots, en donaria 4, 3 i 3, respectivament.

    He disfrutat molt participant en aquesta votació, m'ha permès llegir reptes que potser d'una altra forma mai no hagués llegit.

    Per molts centenaris més!

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    Llibre | 02-03-2006

    Bon portat, pèrdix!

    El meu vot.

  • vot de la dècada[Ofensiu]
    pivotatomic | 02-03-2006

    Fantàsticament escrit i amb una història entre patètica i entranyable.

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    Carme Cabús | 28-02-2006

    Per recrear un ambient i uns personatges magistralment, amb traços ferms i penetrants, amb una mirada plena de comprensió i humanitat, voto aquest text.

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    Biel Martí | 28-02-2006

    vot de la dècada 30-40 dels reptes, per la gràcia, pel vocabulari i per l'agilitat del relat.

    biel.

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    Joanra | 27-02-2006

    Un relat fresc i irònic, amb un regust optimista tot i relatar una escena bastant sòrdida.

  • No sé com he penjat[Ofensiu]
    Màndalf | 17-10-2005

    aquest repte guanyador. Ho he degut fer malament, perquè no ha sortit tota la informació habitual. Només aclarir que el seu autor és en Pèrdix.

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283731 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!