Repte XLIV - Amor d'amo

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: rnbonet (27 d'octubre del 2005)







Tema: "Amor d'amo, aigua en cistella"





Extensió aproximada: 200 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "tramuntana", "tardor", "taronja" i "tarannà"





Durada: 24 hores





Guanyador/a: Alícia Gataxica







Text guanyador:



La mare ja em deia de ben joveneta: noia, amor d'amo, aigua de cistella. Jo no comprenia aquella dita i la mare era d'un tarannà alegre, així que jo no preguntava. Després vaig recordar les nafres, els morats i els plors i vaig comprendre. Llavors em vaig negar a veure la maldat del meu pare, i després em vaig negar a veure la maldat del meu marit. Fins i tot quan els meus morats eren tan grans com una taronja. Els homes som els únics animals que ensopeguem dos cops en la mateixa pedra. Ara que de vegades sí que aprenem. Que jo hagués rebut clatellades era per no recordar com volia ell que li planxés la camisa, que em fuetegés amb el cinturó era per oblidar que el vi li agradava ben fred. Però ella només tenia 3 mesos, què li havia fet, ella? Només plorar, plorar perquè tenia gana. La Myri ha tingut el seu primer morat aquesta tardor. Però jo per fi he après. La tramuntana bufa fort. Em costa arrossegar la cistella fins l'espadat. La mar espetega a sota. Jo ara sóc l'ama de la meva vida i de la cistella només raja la sang del meu marit.





Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

""



Comentaris

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    Llibre | 02-03-2006

    En el seu moment, aquest repte ja em va agradar. I en rellegir-lo, em reafirmo: fer una crítica com aquesta amb tant poques paraules, no és un exercici senzill.

    El meu vot.

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283169 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!