Repte XLII - "Avui, un dia completament diferent" i "El mirall"

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: quetzcoatl (23 d'octubre del 2005)







Tema: "Un dia completament diferent"





Extensió aproximada: 200 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "vèrtebra", "mirall", "catifa" i "minúscul"





Durada: 24 hores





Guanyador 1: qwark







Text guanyador:



Un rostre pervers et somriu, t'aguanta la mirada fixa, amb una fredor que et glaça la sang. Et pregunta amb ulls provocadors: "De veritat saps quina de les dues està a l'altra banda del mirall?".

Et despertes, sobresaltada. O potser és ara que dorms? Maleïda percepció relativista! Maleïts bolets al·lucinògens! Intentes alçar-te però la catifa sembla bellugar-se sota els teus peus. Un calfred s'escola entre les teves entranyes quan et retrobes amb la mateixa mirada perversa, freda, de vidre. Només has de trencar el mirall i l'ambigüitat acabarà per sempre. El món en el qual et quedis acabarà esdevenint la teva realitat. Vols esmicolar-lo però l'angoixa paralitza els teus músculs. Finalment veus, aterrida, una llum blanca que t'il·lumina l'esquena i, des de l'altra banda, sents una veu dolça, amiga, que et farà tornar.

- Alícia!

Obres els ulls. La teva mare t'abraça amb tendresa, mentre et deixa sobre la pell les seves llàgrimes. Ha estat una operació complicada però la minúscula vèrtebra que t'ha turmentat durant aquests mesos torna a ser al seu lloc.

Llences una mirada ambigua a l'espai buit, on tu hi situes l'absurd existencial d'aquesta vida d'estúpides certeses acceptades. Avui serà el teu primer dia sense morfina.










Guanyadora 2: Carme Cabús







Text guanyador:



Aquest matí ha sortit un núvol per l'horitzó i amb la seva rojor ha tenyit el cel de rosa. Ha avançat lentament i ha escampat la seva dolça carícia de pluja: damunt cada minúscula pedreta de sorra d'aquest desert oblidat on cada dia em resseco, damunt la crosta de la meva pell endurida.
En sentir la mullena, he obert les copes de les meves pues i he deseixit el canemàs del meu teixit, olorant tanta bonança, i les meves arrels s'han fet esponja i han fet créixer ramals de filaments.
Un petit toll de textura de mirall ha començat a formar-se'm al voltant, fins a reflectir la planta carnosa i puada que sóc, regalimada de pluja, en el contrast de la delícia d'un cel vermellenc i aquós. En veure'm, la meva riallada ha estat tan confiada que de cop el mirall de l'aigua m'ha reflectit amb una flor rosa que em desbordava. Primer m'he sobtat d'aquesta imatge, però després m'he adonat que era la meva floració enmig d'una pàtria que per fi m'acaronava.
Demà el sol, vèrtebra de l'horitzó, tornarà a fer de la sorra una catifa àrida, però la joia d'avui torna a fer de nou la vida habitable.






Entrega de premis: Les declaracions dels guanyadors





Altres textos presentats: Resta de participants

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283115 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!