Repte VII - Sensibilitat

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: annabella pampallugues (dia del mes del 2005)







Tema: "La cançó que em fica la pell en borró"





Extensió aproximada: 200 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "diumenge", "concurs", "neu" i "tancat"





Durada: 24 hores





Guanyador/a: pivotatomic







Text guanyador:



Qui diu que els homes no tenim sensibilitat?

Jo nego aquesta afirmació, basada en el més absurd i tancat dels tòpics, i m'atreveixo a assegurar que, en un hipotètic concurs de sensibles, els mascles ens enduríem, de carrer, el primer premi.

Agafeu Stendahl, per exemple. La seva extrema sensibilitat davant la manifestació de la bellesa ha donat nom a un síndrome i tot. Si això no és ser sensible, ja em direu!

Però no cal anar tan lluny. Jo mateix, em tinc per un home sensible. A mi, el que m'emociona no és sortir el diumenge amb la taula i les cadires a menjar un arròs al camp, o pujar a la Molina a fer uns slaloms aprofitant la neu pols. NO! A mi, el que em commou de veres, és l'art. Les corbes subtils però rotundes del Pensador de Rodin. L'explosió incontenible de colors d'un Turner. La delicadesa etèria de la Paulova fent un "Grand Plié". I, per sobre de tot, la música. Els sublims arpegis de Bach, les joganeres escales d'Strauss! I, abans que qualsevol cosa, les peces que treuen partit del millor dels instruments: la veu humana. El Carmina Burana d'Orff, les òperes de Verdi o Wagner. Ah! Quantes coses pot evocar una simple melodia...!

Que quina és la meva predilecta? No en tinc dubtes. Només sentir els seus primers compassos, se'm posa la pell de gallina i el cap s'inunda d'imatges d'una plasticitat i bellesa infinites. Poesia en moviment! Tot el que us he descrit fins ara s'eclipsa sense remei davant la forma d'art que em conjuren aquestes notes. Segur que en coneixeu la tonada. Sí, home, fa així: "The chaaampions! Theeee Chaaaaampioooooons!"






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

Comentaris

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    Ellix | 02-03-2006

    Estimat Capità Kirk, aquí es presenta la cadet Gali... que de sensibilitat en els meus compnays en trobo poca... però si tot un capità Pivotkirk ho diu haurè de creure-hi

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    Llibre | 02-03-2006

    Un bon repte. Equilibrat i ben estructurat.

    El meu vot.

    LLIBRE

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    Alícia Gataxica | 02-03-2006

    Sense dubtar.

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    Pink Panther | 27-02-2006

    El meu vot pel millor repte de la 1ª dècada és per Sensibilitat. És divertit i enginyós, i amés jo també m'emociono molt amb aquesta tonada

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    Carme Cabús | 27-02-2006

    Per divertit, per enginyós, perquè és un conte modèlic pel que fa al desenvolupament, amb les conseqüents comparacions que ens porten a un final hilarant que desmenteix tota l'argumentació, voto aquest conte.

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    Biel Martí | 27-02-2006

    Aquest és el meu vot de la primera dècada de reptes...

    A part de ben escrit, el final trenca amb tot i et fa riure.

    Biel.

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    Jere Soler G | 27-02-2006

    Després de llegir-me tots els reptes de la primera dècada, el que més m'agrada pel seu ritme, per la seguretat de l'escriptura, per les imatges, per les referències, per la manera en què està escrit, és "Sensibilitat" d'en Pivotatòmic.

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283751 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!