Repte poètic 14 - "Ja vénen els Reis!"

Un relat de: Repte Poètic Visual

Epifania
"Ja vénen els Reis!" Antonio Martínez (1979) -oli sobre llenç- 80 x 65 cms.

"Ja vénen els Reis!"

Roja nit - ginebre

Roja nit
roig vestit
per la nit roja.

Potser el rei
que vindrà
durà la cosa

que l'infant
mai no gosa
demanar.

***



Ofrena del món - gypsy

El fill de déu se'ns lliura.

Ofrena del món,
esperit de l'aigua,
oxigen gasós que sura,
sang vessada al llarg dels segles
damunt la terra que ens aferma.

Jesucrist sagnat,
cada any reescrius la història
i ens retornes un bri de l'emoció
que vas sembrar al teu pas
pels camins incerts de les consciències.

En silenci copsem
l'essència enaltida
del teu missatge d'amor
incombustible.



Jhavé - llampec

I.

Soc nat
entre el foc de Jahvé.

Seré rebel
i tots em voldran mort.

Era un nen
quan or, mirra i encens rebé.


II.

Son mags
vinguts d'Orient seguint un estel.

Seran ben rebuts
per Josep i Maria a l'establia.

Eren coneixedors
de remeis, savis consells i astronomia.


III.

Soc nouvingut
per canviar aquest món impossible i desigual.

Seré escollit
per predicar la paraula de Déu.

Era la voluntat
de l'ésser metafísic celestial.

IV.

Soc Déu,
conegueu el meu fill, ell us guiarà.

Seran la pau, l'amor i la justícia
les idees que us duran al meu regne.

Era promesa
que els homes i les dones s'agermanessin.

V.

Soc persona,
creient en quelcom més enllà.

Seré un més
dels cristians que viuran al món.

Era algú
que va perdre la fe... en dono fe.



Quan anem perdent - bufanúvols

Sants, vint-i-quatre de desembre.
Dos quarts de vuit dels vespre.
Quan acabi aquests versos
marxaré amb cotxe cap a casa.
Acompanyaré a l'àvia a la missa,
nosaltres que som ateus,
i et buscaré, dissimuladament,
"Bon Nadal, xica", i et besaré,
"Encara escrius versos,
i arrisques quan vas perdent?"
Estiu de la nostra joventut,
-els anys no passen en palangana-
endevines que m'he perdut
per terres de França i d'Itàlia.
Però quan torno no et veig:
que encara vius a València
i pares poc pels nostres carrers.
Potser aquesta nit et veuré,
"Bon Nadal, xica", i et besaré:
tinc dues derrotes per contar-te
i també arrisco quan vaig perdent.


Votacions

Comentaris

Veredicte

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer