Repte LXXVI - La meva amiga Paula

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: boigboig (22 de Desembre de 2005)







Tema: "L'amic invisible"





Extensió aproximada: Fins a 300 paraules.





Paraules obligatòries: Erupció, destral, tovallola (o els seus plurals), i enrogir (en qualsevol temps verbal).





Termini: Divendres, dia 23 de Desembre, a les 19:00.





Guanyador/a: Leela







Text guanyador:



La Paula és la meva millor amiga. Ens coneixem des de que teníem deu anys i anàvem plegades a l'escola. Vam passar l'adolescència juntes, compartint totes i cadascuna de les nostres experiències: des de les primeres erupcions cutànies típiques de l'edat o el nostre primer xicot, a d'altres més dures com l'aparició del gos de la Paula al jardí, mort, en estranyes circumstàncies o la del meu pare fa uns anys. Va ser llavors quan vàrem fer les típiques promeses de que ens casaríem el mateix dia i que les nostres cases estarien una al costat de l'altra, de manera que els nostres futurs fills poguessin créixer junts, amb l'idea de no separar-nos mai.

***

Aquest matí han trucat a casa. Confiada, he baixat a obrir corrent. Eren dos homes d'una quarantena d'anys força atractius i amb uniforme. La senyora Maria estava darrera d'ells amb la cara enrogida. Em mirava amb uns ulls plens de ràbia i no parava de sanglotar. Un dels homes duia el Bobby, o el què quedava d'ell, embolicat en una tovallola plena de sang. L'altre home m'ha preguntat, assenyalant una destral enorme, que si era meva. Li he dit que no. La senyora Maria ha començat a cridar i m'ha dit que era una mentidera, que tothom sabia que jo estava boja, que des d'abans de morir el meu pare ja feia coses rares, que parlava i gesticulava sola i que feia molt de temps que m'haurien d'haver tancat.

***

Ara sóc en una habitació blanca i la porta està tancada. He cridat perquè m'obrin, però no em fan cas. Tinc fred i una mica de por. No sé per què tinc molta son. No sé on sóc.... Per sort la Paula és al meu costat. Ella mai m'ha fallat.









Entrega de premis:
Veredicte


Les declaracions del guanyador






Altres textos presentats: Resta de participants


Comentaris

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    Màndalf | 03-03-2006

    Fantàsticament escrit. Me'n recordo que el vaig llegir varies vegades i cada cop m'agrada més.

  • Vot de la dècada[Ofensiu]
    T. Cargol | 03-03-2006

    Vot de la dècada

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283621 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!