Repte LXXIX - Aquella nit de cap d'any

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Espiadimonis (30 de desembre del 2005)







Tema: "Aquella nit de cap d'any"





Extensió aproximada: 215 a 225 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "infinit", "categòric", "mussitació" i "bernesc"





Durada: 28 hores





Guanyador/a: Filalici







Text guanyador:



Aquella nit de cap d'any no l'oblidaré mai. Sopàvem a casa dels Puigdecabres i ens acompanyava el seu germà, autista, a qui mai no havíem sentit dir, ningú de nosaltres, ni una sola paraula. Estàvem asseguts amicalment a taula, tots els de la colla, esperant l'hora dels raïms, quan en Miquel, l'autista,amb la mirada fixa, com sempre, entre l'infinit i el terra, va bellugar la boca. Va ser un so lleu, amb prou feines una dèbil mussitació, però ens vam quedar tots ben bocabadats.

Els nostres esforços van ser en va: ni els germans van poder aconseguir que repetís unes paraules que no havíem arribat a entendre. Amb això ens vam distreure i gairebé se'ns va passar la mitjanit, però finalment vam ser-hi a temps i a les dotze menys un minut ens apilàvem tots vora la tele, preparats per l'entrada de l'any. Va ser exactament després de la tercera campanada, mentre el raïm entrava solemnement a les nostres boques, quan el Miquel va tornar a parlar, aquesta vegada amb un to clar i categòric:

- Aquest és el moment perfecte per a que algú reciti un poema d'estil bernesc.

Ningú no va poder acabar-se el raïm. A la quarta campanada, vam esclatar a grans rialles. A la sisena estàvem ben vermells, ja. I, a la novena, ens vam ennuegar, alhora, tots quinze...






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

Comentaris

  • vot de la dècada[Ofensiu]
    mjesus | 02-03-2006

    M'agrada questa escena familiar descrita amb tendressa. El millor de la dècada.

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283175 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!