Repte CXXXIII - Llibreria de la relativitat

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Joanra (8 de juny del 2006)







Tema: "Què són, per a vosaltres, els llibres?"





Extensió màxima: 300 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "cruixir", "cèntim", "bèstia" i "pa"





Durada: 34,5 hores





Guanyador/a: Màndalf







Text guanyador:



Absorta en la lectura estava, totalment imbuïda pel viatge i les històries d'en Marco al "Palau de la Lluna". La tauleta rodona de marbre, desfalcada, ballava de quan en quan amb un moviment molest. Moviment que, traspassat a la cadira de vímet on s'asseia, la feia cruixir sorollosament. El cambrer, avisat de la incomoditat, va venir amb uns llibres sota el braç. Va provar amb una versió reduïda de "Fundació i Imperi"... massa gruixut. "El Mercat Comú" tampoc hi cabia. Al tercer intent, el llibret de "Com tenir cura de la gespa" va encaixar com un guant entre la pota i el ciment.

A l'interior del bar, l'Arnau, pelat de fred, va estripar les pàgines 25 a la 40 del "Manual del Buen Carpintero" i les va posar al fons de l'estufa. Mancat de diaris, cartrons o altres elements de combustió ràpida, els fulls d'aquell llibre que encara duia el preu de cinc pessetes amb cinquanta cèntims serien ideals.

Al primer pis, l'Evarist esquivava com podia els projectils. Havia tornat a perdre mitja mesada a les maquinetes de la sala de jocs i la Dolors estava enfurismada. D'una revolada va agafar el tercer tom de l'Eciclopedia Espasa (de "jubón" a "mondar") de l'estanteria. Ja mancaven els dos primers. Amb potència inusitada el va tirar directament al cap del bèstia del seu marit. Ell, murri com era, va acotar el cap instintivament i el llibre va volar a través del balcó.

Passava el "Sargantana" pel carrer arrossegant els peus, negres per l'asfalt i la manca d'aigua, quan li va caure el totxo al davant, com una llosa. Amb esforç el va collir del terra i va pensar "ja és ben veritat que Déu dona dents a qui no té pa... si jo no sé llegir! Ja tenim foc per aquesta nit..."






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283660 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!