Repte CLXXX ( 180 ): La carta.

Un relat de: REPTE CLÀSSIC



Proposat per: Unaquimera i Rodamons

Tema: "La Carta"




Extensió aproximada: entre 300 i 350 paraules




Condicions:
El text ha de ser una carta dirigida al nen o nena que varem ser. Hom deixa l'enfocament definitiu del tema obert a la inspiració de cada reptaire.
El text ha de contenir les paraules lligacames, entortolligar, flaire, sageta.
Termini: dimecres 25 d'octubre, a les 15 hores




Durada: 48 hores




Guanyador/a: Ninona






Text guanyador:


Hola petita,

T'escric aquesta carta amb la temença - gairebé certesa - que quan la llegeixis seràs la nena petita a la que escric. T'escric amb l'esperança d'equivocar-me.

Estic a casa; aquesta casa que ja no és meva però que serà la única que tu recordaràs quan em llegeixis. Ja no hi és el sofà-llit d'eskai on jugàvem ni la vitrina amb tasses xineses, però la casa guarda encara la flaire tendra i amorosida de la nostra infantesa.
Al meu costat la mama es distreu jugant amb els "colorines" - recordes com dibuixàvem flors? -. S'hi pot passar hores posant i traient xinxetes de colors. També passa molt de temps cosint, però això no se't farà estrany perquè sempre li ha agradat. Et sobtarà saber, però, que ara xerra poc. Quan es posa nerviosa se li entortolliga la llengua i només encerta a dir "butano". Vés, qui sap que voldrà dir.

No entendràs perquè t'explico això, ni et quadrarà - segur - aquesta imatge que t'estic pintant. Creu-me, t'entenc. A mi mateixa, que ja fa temps que visc de prop aquest deteriorament, aquest retorn als seus anys d'infant, se'm fa increïble i dur - molt dur - d'acceptar.

La mama em parla com si jo fos la seva mare i em demana que li acaroni els cabells i li subjecti les mitges amb el lligacames. Li agrada somiar com serà la seva vida, tot el que farà, i jo li explico el que sé i m'invento el que no sé. Ens podem passar hores imaginant que serà quan serà gran.

És per això que aquesta tarda, se m'ha acudit la idea. Vull explicar-te el que ha estat la teva vida. No vull que te l'expliquin tercers que no sabran de cert el que jo - tu - he sentit i com ho he viscut. Necessito saber que guardaràs sempre - ni que sigui a través d'aquesta carta - la plenitud dels teus records, només teus. Necessito creure que les meves paraules, com si fossin sagetes travessant l'espai, obriran camins de retrobament entre els teus records, fugaços instants de consciència.

Per on puc començar? Ah, sí!

Recordo que ...

Comentaris

  • Certament...[Ofensiu]
    Sol_ixent | 30-10-2006

    ...és un dels relats més profunds que mai he elaborat per participar en un repte. Potser perquè passava uns mals dies o perquè abans no havia sabut com canalitzar-ho, és un dels meus reptes -que jo mateixa he escrit- preferits.

    Gràcies a Unaquimera i Rodamóns, el tema era molt interessant.

    Una abraçada!

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283788 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!