Repte CLXIX - Sense penicilina

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Joanra (8 de juny del 2006)







Tema: "Malalts"





Extensió màxima: 350 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "febre", "mort", "penicilina" i "pau"





Durada: 49,5 hores





Guanyador/a: pivotatomic







Text guanyador:



Sense penicilina

L'Emma mai no s'hagués pensat que fos possible tanta desolació.

Miri allà on miri, als carrers, a les places, a l'interior de cases i esglésies, sota les muralles, arreu... els morts s'apiloten desordenadament, com peces caigudes en el transcurs d'un macabre joc d'escacs. Adults i nens moren a centenars, quedant els seus cossos allà on han caigut. Res sembla capaç d'aturar l'epidèmia que assota la ciutat.

El procés és sempre igual. El malalt comença patint cansament i dolor a les extremitats. Llavors, el cos se li cobreix de bubes purulentes i una febre altíssima l'ataca, immisericorde. Els més afortunats moren en poques hores. Als altres, els esperen dies de dolorosa agonia abans de trobar la pau. I només alguns escollits aconsegueixen superar la crisi i tornar, dèbils i esprimatxats, al món dels vius.

Metges i sacerdots es veuen impotents. Uns no saben què fer i els altres no troben paraules per dir. I així, la ciutat va morint, lentament, com abans ho han fet altres poblacions veïnes.

L'Emma va pregar a Déu que mantingués el seu burg lliure del mal. Va suplicar l'Altíssim que protegís les seves filles i el seu marit. Com tants d'altres cops, però, la misericòrdia demanada no va ser concedida. L'espòs va ser dels primers en morir, després de tres espantosos dies d'agonia. Les nenes van tenir més sort. A penes van durar un dia. Els seus cossets, farcits de les mortíferes bubes, van cremar en una de les gegantines fogueres on els supervivents porten als que han tingut menys sort. Aquesta sembla l'única manera d'escapar del mal: convertit en fum.

Perduda la noció del temps, l'Emma s'ha dedicat a lluitar contra la malaltia. A consolar als moribunds. A apilar llenya per fer noves pires. Està cansada, molt cansada. Els braços i les cames se li queixen amb un dolor sord i indefinible. Decideix donar-se un breu descans. Només uns minuts, abans de seguir la feina. Seu a terra i, amb l'avantbraç, s'eixuga la suor que li regalima pel rostre.

És llavors quan veu les dues bubes que li han sortit a la pell.






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283169 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!