Repte CIX - Torna

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Jeremias Soler (31 de març del 2006)







Tema: "Torna, torna, Serrallonga"





Extensió aproximada: 200 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "Blasme", "Llibertat", "Clam" i "Cadena"





Durada: 24 hores





Guanyador/a: Cançó







Text guanyador:



Era el nostre últim any a Ràngers. Per passar a Pioners havíem de superar un repte: trobar el camí de Tavertet al Far. Els dos estàvem a la mateixa patrulla: "Llibertat".

El teu posat absent em feia sentir còmoda al teu costat, perquè sabia que no et molestava que seguís les teves petjades. No em deixaves entrar al teu món, m'era igual. El teu silenci em feia escalfor.

Tan bon punt vam arribar al poble de Tavertet, vam partir per patrulles. Estàvem emocionats per la nostra primera nit de bivac sense els Caps. Albiràvem el Far cantant la cançó del bandoler: "... que en faran ressons de guerra les parets de Tavertet...". O bé, "... potser amb el crit, potser amb les mans obrirem pas, farem un clam...". No érem conscients que iniciàvem el nostre viarany de nens a joves, que era el principi d'un camí de pujada sense drecera. Rèiem eufòrics en companyia d'altres infants somiadors.

Començava a enfosquir. Les lots ens van guiar per un camí planer. Aviat vam trobar una cadena que anava de banda a banda de la via. La vam saltar sense por a ésser blasmats. Vam passar de llarg una masia i ens vam enfilar per unes roques de bon caminar. Vam anar a parar a una mena de gran cova, formada per enormes roques sobreposades. El terra, de pedra llisa, no podia ser millor matalàs. No ens podíem haver imaginat un bivac més senzill. Vam estirar els sacs sense dir-nos res i ens vam clapar d'esgotament. Arrecerats de l'aire fred d'aquella nit del mes de març, el meu sac jeia al costat del teu.

L'endemà ens va despertar la silenciosa remor de... la neu! L'última nevada abans de la primavera. Aquell lloc, la nit abans, ens havia amagat un secret que se'ns desvelava en fer-se clar: una vista excepcional. Ens vam quedar muts observant la blancor innocent del paisatge. Per primera vegada, vas iniciar el joc d'esguards. Per una vegada, em vas deixar penetrar en la teva clara mirada.

***

Des de l'últim joc sols, quan ens trobem pel carrer, la timidesa t'empeny a començar sempre la mateixa conversa: "T'he de donar les còpies de les fotos d'aquella excursió a les Guilleries..."
El que més em dol és que em continuïs mirant com el dia de la nevada inesperada, com aquella primera vegada.

Torna, torna Serrallonga,...






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

""



Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283159 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!