Repte CIII - El dia del gat

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Biel Martí (14 de març del 2006)







Tema: "La venjança és un plat que es serveix fred"





Extensió aproximada: 300 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "litúrgic", "atropellar", "politja" i "maragda"





Durada: 48 hores





Guanyador/a: pivotatomic







Text guanyador:



En Silvestre està horroritzat.

Rellegeix per setè cop aquella carta que algú ha clavat a la porta color maragda del seu camerino. Però malgrat l'esforç, allà hi segueix dient el mateix:

Estan despatxats.

Ho diu claret, claret. Res de xerrameca legal. Res de poesia litúrgica. Res de fer-se els simpàtics. L'estudi ha decidit que els seus shows fan figa. Que els nens del segle XXI volen manga. Herois de noms ridículs, com Goku, Shin-Chan o Doraemon. Tots ells, el conill espavilat, l'ànec rondinaire, el caçador totxo, el ratolí veloç, el canari capgros... i el gat sapastre, són cosa del passat. Relíquies que, per postres, surten més cares que els seus hereus nipons. Als Warner no els ha tremolat el pols: 45 dies per any pencat i que tingueu sort, nois! Passeu-nos a veure algun dia, eh? I no us entretingueu al sortir, que feu cua...

En Silvestre pateix un atac d'angoixa. Duu més de mig segle perseguint infructuosament al llamp de canari aquell i, francament, no te ni idea de què farà a partir d'ara. És tota una vida caient en les seves trampes. Deixant-se atropellar. Escoltant aquella cantarella odiosa de "me pareció ver un lindo gatito...".

I llavors ho veu clar.

Ara que la politja ha deixat caure el teló per sempre, no cal seguir fingint. Totes aquelles caigudes i humiliacions que primer s'havia pres com coses de feina fa anys que havien esdevingut quelcom personal. Però s'havia hagut d'aguantar per allò que l'espectacle ha de continuar. Aquella carta, però, ho canviava tot.

Mentre enfila cap al camerino veí, Silvestre treu una pedra d'esmolar del no-res i comença a afilar-se les ungles. Tot xiulant entre dents, pensa que algú groc, de cap enorme i ales diminutes, està a punt de desitjar haver agafat la grip del pollastre aquell matí...






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

Comentaris

  • em trauria el capell ...[Ofensiu]
    Conxa Forteza | 19-03-2006

    si en dugués, no ho havia llegit als reptes, però lo bo se fa esperar ...

    Capell nin (chapeau a la mallorquina)

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283136 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!