Repte CCXVI - Les cartes robades

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: XvI (27 de febrer del 2007)







Tema: "La carta robada"





Extensió aproximada: 350 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "pamflet", "oradeta", "paranoia" i "usucapir"





Durada: 36 hores





Guanyador/a: ambre







Text guanyador:



Encara era fosc quan em vaig plantar davant la immensa porta de ferro forjat del palau. Una fina pluja d'aiguaneu em perforava la cara i m'urpava el cos, em coïa als ulls.
El dia s'aixecava en tons de coure, tenyint de reflexes el tel de glaç amb què la nit havia cobert el poble. Aquelles primeres llums convidaven a contemplar la inabastable perspectiva d'aquells altíssims murs que empetitien tota consciència d'humanitat.

A l'hora en punt, les meves mans morades lluitaven imprudents amb el dit de gebre que amagava la forma del picaporta. Quan per fi es va desenganxar del topall vaig poder trucar. Tres cops, prou per què la pell se'm soldés a aquell cap de lleó metàl·lic, prou per què les llàgrimes trenquessin contra la carn viva de les meves mans, plenes de sang cristal·litzada, en separar-se'n, però no els suficients perquè algú em sentis.

Esperava, amb la nevada, ja intensa, cobrint-me fins els turmells, capcot i absort, tremolós; feia tan de fred que en fregar-me el cos se'm trencaven els pels congelats. No em sentia els peus, sovint perdia l'equilibri i queia o m'havia de recolzar a la paret, em llevava la pell a tires el contacte amb les superfícies gelades.

Recordo quan va desaparèixer l'últim bri de dignitat que em quedava, va ser llavors, com si ho haguessin detectat, que automàticament la immensa porta va grinyolar per acceptar-me. Per fi, després de un any d'aspirant, em vaig usucapir un lloc de "funcionari intern" del Sistema.

Els primers dies només pensava, en el menjar. Treballava les divuit hores com un autòmat, obrint cada carta com si fos una oradeta, llegint-la com si l'estigués assaborint. Però poc a poc, ja amb l'estómac ple, em vaig adonar del que estava fent. Llegia els noms dels remitents, dels destinataris, alguns eren veïns meus, robava les seves intimitats i les canviava per pamflets del règim.

**

Bé doctors, aquesta és la última sessió amb el pacient: carter de professió... s'apropiava de saques de correu... esquizofrènic amb paranoies força elaborades... etc.
Jo diria que evoluciona favorablement. Proposo seguir amb la mateixa medicació.
Tots d'acord?






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283123 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!