Repte CCC - 300 - Només tres-cents metres

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Màndalf-rnbonet-manel (11 de gener del 2008)







Tema: "300"





Extensió: 300 paraules justes





Condicions: No hi havíen paraules clau, no es podia posar la paraula "no", hi havíen d'haver tres paraules començades per "tres""





Durada: 24 hores





Guanyador/a: foster







Text guanyador:



L'alcaid és al tresillo amb aire distès, mig divertit mig sever. En Bird seu en una cadira i escolta.
-Per fi, amic meu! Aviat seràs un home lliure. Com me n'alegro!-. Li ofereix una encaixada. -Mira, quan vas arribar d'Alcatraz eres un maleït perill, però aquí t'has reformat. I amb el teu bon comportament t'has trescat el dret a començar de nou. Et desitjo molta sort, i si ens tornem a trobar que sigui lluny d'aquí, eh?

***

En Bird és a la biblioteca des d'on observa i descriu el seu petit gran món: aquell tros de Marina Bay és el seu tresor, una zona perduda d'aiguamolls on un dia qualsevol, per pura casualitat, va veure'ls arribar com un sobtat i meravellós miratge: ocells, milers d'ocells que s'aturaven unes hores en el seu migrar a terres càlides.
I ara podré anar-hi, veure'ls de prop...Fins i tot podré seguir-los al sud, volar de veritat!
En Bird aparca la imaginació, agafa la càmera muntada en el trespeus i retorna a les seves aus; de fons, els fluorescents pampalluguegen.

***

Les últimes hores passen lentes, esperant assegut a la llitera: polit, clenxinat, amb l'americana botonada i els pantalons amb una perfecta ratlla al mig.
-Caram nano, sembles un actor de Hollywood! Triomfaràs allà fora; el món és ple de dones i tu avui seràs lliure com un ocell…hehe. Bona vida, company!
La porta es tanca rere seu amb un retró solemne, definitiu. Només els famosos tres-cents metres el separen de la parada del bus. En Bird fa unes passes però de seguida deixa la maleta a terra: se sent cansat, exhaust, vell. La il.lusió dels últims dies s'ha fos amb el sol roent i la calor exagerada del carrer.
-Massa lluny per a mi… -murmura, protegint-se els ulls-. Massa lluny i massa tard.






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283641 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!