Repte C XXXVII - Onades

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Xisca Riera (18 de juny del 2006)





Proposat per: Jeremias Soler (18 de juny del 2006)




Tema: "La nit de Sant Joan"





Extensió aproximada: 200 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "fogueró", "ruda", "celístia" i "onada"





Durada: 24 hores





Guanyador/a: Unaquimera







Text guanyador:



Les onades van, venen.

La primera noia que surt de la foscor s'apropa al fogueró amb passes lentes. Porta una espelma taronja. Sense traspassar el cercle traçat al terra, s'atura, s'inclina, pren foc i deixa l'ofrena com una fruita ígnia per a la deessa de les flames.

Venen, van.

La segona s'apropa a la foguera amb una candela blanca a la mà. Blanc de neu, de llet, de cotó fluix, de sucre i de sal. Gira i gira. Tot voltant, arriba a les flames i abrusa l'ànima que emet de seguida un resplendor daurat.

Les onades van, tornen.

La tercera corre, ja és arribada: l'escalfor li encén les galtes, li omple els ulls de guspires. Es deixa caure; agenollada, recita dipositant el ciri vermell com la sang: "Nit de l'amor, dura més del que ara dures "

Venen, tornen.

La següent s'apressa a prenyar de foc la bugia verda com una falguera, com granota damunt la molsa. Encara ressonen les darreres paraules de la seva companya; ella es retira.

Tornen, van.

I ara una dona llisca lentament, la mirada fixa amb les flames, com atreta per l'escalf que s'estén en la nit fresca, sota la celístia. L'espelma té un groc de prímula, de ruda, de ginesta. Com les altres, encén i continua enartant presents al cercle iniciat.

Tornen a venir.

Triga en aparèixer una noia molt jove, a penes una nena de llarga melena lleonada i pell blanca, de nata, que mostra la seva candela blava. Amb la primera flama pressa, somriu, i extasiada tanca una mica més el cercle on falta només una presentalla.

Retornen.

L'última és una dona estranya: rostre arrugat, cos jove, pas elàstic, mans com garres apressen l'espelma morada. Ella tanca l'esfera de diminutes flames: són protegides de tots els mals! Amor, Salut, Prosperitat, Saviesa i Ventura han estat invocades. Por i Dolor, foragitats.

L'onada contempla el cercle de bruixes.
Dretes, nues, inicien la dansa teúrgica, sensual, màgica, i salmodien:
" Cantem i vetllem, que ja dormirem quan morirem "

El mar certifica que el conjur s'ha renovat. I s'enamora de la gràcia de les giravoltes.






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

""



Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283754 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!