Repte C XXII - Temps per viure, temps per morir.

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Xavier Valeri i



Proposat per: Perisci (11 de maig de 2006)








Tema: "Novel·la negra"





Extensió aproximada: 350 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "gavardina", "pistola", "rossa platí" i "faldilla"





Durada: 24 hores





Guanyador/a: foster







Text guanyador:



Mordassat i lligat cruelment a una puta cadira situada al centre de l'habitació, en Harper espera una mort segura i immediata.

Quan el seu cunyat, en Brian, li va encarregar la investigació, en Harper no sabia què li esperava; en tot cas, no podia ni imaginar el rumb fatal que agafarien les coses.
Si aquella tarda hagués pogut triar i hagués rebutjat l'oferta, ara no seria amb un peu i part de l'altre al món del son etern. Sí, seguiria viu, però podrint-se en la més absoluta i penosa misèria, tancat dins aquell cofurna llardosa on els pocs clients que s'hi deixaven caure fugien sense ni preguntar.
En Harper havia estat un bon detectiu, i ara havia tornat a demostrar la seva eficàcia: cap peus plans li havia pogut seguir el rastre fins que s'havia girat la truita i havien canviat els interessos del poder. El seu error havia estat buscar més enllà del que se li havia demanat, ficar el seu incansable nassot de llebrer més enllà del que tenia permès i ells havien previst. I la bòfia accepta investigacions, i tant, sempre i quan no duguin enlloc. I en Harper s'havia passat de llest i l'havien enxampat, i ara en pagaria les conseqüències amb un darrer bany al port amb polseres de ciment als turmells.La pasma renta la roba bruta a casa, en família. I en Brian, aquell ingenu i tossut vell policia ja no podria ajudar-lo, no des de la seva sorprenent jubilació anticipada ben lluny de la ciutat.

Ara en Harper espera la mort segura i immediata serrant les barres però amb un mig somriure resignat. Sempre ha sabut que hi ha un temps per viure i un temps per morir, i ja que li ha arribat l'hora, ha decidit palmar enduent-se de record la imatge de la Dorian, la seva nineta rossa platí, amb només la minifaldilla de cuir vermell sota la gavardina i a punt d'assaltar amb voracitat la que, entremaliada, ha batejat com a la pistola més potent i infal.lible del món: la Magnum 44 Especial que en Harper té entre les cames...






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

""



Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283773 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!