Repte 316 - L'indesitjable

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Maurici (2 d'abril del 2008)







Tema: "Estrès"





Extensió aproximada: Màxim 350 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules anar de bòlit (s'accepten conjugacions), ofec, precipitadament, lleuger (gènere i plurals, inclosos)





Durada: 52 hores





Guanyador/a: Clar de lluna







Text guanyador:



L'indesitjable porta un equipatge lleuger: quatre cartrons, un jersei i dos brics de vi barat.

Des del seu banc observa el tarannà de la gent. Sempre van de bòlit, sempre corren, pocs somriuen. No els enveja.

La seva vida es pot resumir en dues, "la vida abans de..." i "la vida després de...". Abans i després de què, ja no se'n recorda. Només recorda el punt àlgid on tot s'esvaí precipitadament.

Fa quatre anys que ronda pels carrers de Barcelona. De tant en tant algú li dóna una almoina, però normalment la gent l'esquiva i l'ignora. Fa quatre anys que desconeix l'estrès que intueix en els rostres dels vianants.

S'ha fet vell, però ell ja no es mira, tan l'hi és. El passat li queda lluny i cada dia més esborrat, no val la pena recordar.

Deixa passar la seva vida amb conformitat, ara només es dedica a observar la gent i la societat en que viuen, les presses per no arribar enlloc, la soledat de les criatures que amb ulls tristos reclamen jugar, l'imperi del consumisme que empeny a gastar més del que un té, la quantitat de companys, que com ell, viuen al carrer, els cotxes que contaminen el cel que cada dia és més gris,... ara només observa i, entre mirades, s'omple la boca de vi barat, vi que li cou per dins, però que li aireja la ment, vi que el mata dolça i lentament.

Un matí assolellat un nen el mira tristament agafat de la mà de la seva mare, un ofec li prem el cor amb dolor i nostàlgia, ella té pressa i no s'hi fixa:

- Espavila pau, que no arribarem a temps!

L'indesitjable plora desconsolat, enyora i de cop recorda "la vida abans de...". Vol cridar, vol que l'abracin i que li diguin un t'estimo, un et trobem a faltar o tan sols un a reveure. L'indesitjable desitja controlar el pas del temps, tornar a ser vianant amb presses i sense rumb, però amb llar i família. Plora i vol dir-los que ell és allà i que...que té un nét preciós.






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

Comentaris

  • Relat esperançador[Ofensiu]
    llamp! | 09-04-2008 | Valoració: 9

    .... malgrat que el narrador veu l'estrès en la demés gent, crec que ell sap què és l'estrés i el va patir en un altre moment. Quan la gent va estressada es despista i no és capaç de parar atenció als detalls que l'envolten, i, que potser, tenen més importància de la que ells els li dónen.

    Molt bon relat!

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283651 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!