Repte 297 - Panacea universal

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Sergi Yagüe Garcia (27 de desembre del 2007)







Tema: "PANACEA UNIVERSAL"





Extensió aproximada: 200 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "piramidal", "cristall", "sarcasme " i "pietat"





Durada: 24 hores





Guanyador/a: Anjo Laví







Text guanyador:



«És increïble! El llibre antic que vaig comprar als encants no menteix. He aconseguit l'ou alquímic! He de seguir treballant en el projecte. Si ho aconsegueixo hauré vençut les malalties de tot el planeta...

He destil.lat els cristalls de l'ou i l'aigua mercurial ja és una realitat...

Impressionant! Malauradament, s'han escapat totes les mosques del pot de control i s'han instal·lat al menjador. No hi ha manera de treure-les però ha quedat clar que la seva longevitat supera amb escreix qualsevol previsió...

Les plantes també responen al tractament. He mullat amb aigua mercurial unes patates mig podrides i s'han posat a arrelar al terra de la cuina, amb una exuberància inusitada. (La Delfina ha vist el forat de l'enrajolat i sospita alguna cosa). Tot sigui pel bé de la ciència...

He posat una culleradeta d'aigua mercurial al plat del Quisso abans de treure'l al carrer. Ha rejovenit tant que no he sabut com explicar-ho a la Delfina: «la pluja l'ha encongit...» -li he dit sense convenciment...

Abandono. Avui m'he adonat que no tinc cap dret a intervenir en el cicle de la vida. Què seria d'un món sense malalties? quan de temps tardaríem a notar els efectes d'una població condemnada a un creixement piramidal invers? Com solucionaríem la manca d'aliments, d'aigua i d'espai? He cremat el llibre i em desfaré del líquid, però abans faré la prova definitiva...»

Han acabat de sopar -és Cap d'any-. A l'hora del brindis l'Enric fa obsequi a la Delfina d'una petita ampolleta, explicant-li el seu secret. Li demana que n'aboqui una gota a la copa de cava, i que se la prengui. El resultat és espectacular: no només ha rejovenit, el seu aspecte és immillorable i les proporcions del seu cos modèliques i esculturals. L'Enric, emocionat, sent un ofec i cau, una opressió al pit esquerre no el deixa respirar. Vol veure de l'ampolleta però ella s'avança i l'hi pren de les mans.

-Per pietat... -demana.

Ella se'l mira amb menyspreu i mentre posa el tap a l'ampolleta, s'apropa al seu marit dient-li:

-Adéu Enric, tu no me la fots! No podria tornar a viure noranta anys més al teu costat! Estàs com una xota i no ho podria resistir. El temps que he passat amb tu, ha estat horrible! ple d'avorriment, ensurts i privacions. Des que vas comprar aquell llibre fastigós que no has deixat de torturar-me: empudegant el pis i embrutant-ho tot. Però gràcies al teu maleït secret, tinc la clau per començar de nou la meva vida. Has de saber que el Rossendo del segon primera m'ha demanat mil vegades que marxi amb ell, però -riu amb sarcasme llençant-li un petó de comiat- qui vol un vell si puc triar?






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

""

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283159 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!