Repte 271 - Parlament del foc

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: manel (4 de setembre del 2007)







Tema: "Foc!"





Extensió : entre 250 i 350 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "ignífug", "indret", "instruir" i "indecent"







Guanyador/a: Josep Bonnín Segura







Text guanyador:



Jo sóc el foc, un dels quatre components de la matèria junt amb la terra, l'aigua i l'aire. Vaig néixer fa milions d'anys i vaig ser l'origen dels planetes, del vostre sistema solar i la infinitud de constel·lacions que podeu contemplar en les nits estelades d'estiu.
Hem trob a qualsevol indret: sobre la terra i dins les seves profunditats i res és ignífug al meu poder.
Em vaig convertir en instructor de l'home i la seva història seria del tot diferent sens que hagués conegut la meva utilització, malgrat a vegades i de manera indecent m'ha emprat per la destrucció.
Sóc creador de vida i mort, començant i acabant cicles i de l'univers de les ombres.
Conec tota la història de les civilitzacions; tant les existents com les desaparegudes. I encara avui m'empreu de manera simbòlica per recordar la memòria ancestral i retre homenatge al gran senyor de la vida, adorat per totes les civilitzacions: L'astre solar.
He servit de metàfora als poetes quan el foc crema per dins en una passió incommensurable, han sorgit versos incendiaris.
Form part de l'acerb popular: "Qui juga amb foc, es compixa en el llit"
Existeix a totes les llars del món i heu creat cents d'estris per fer-me brostar instantàniament.
A l'orient sóc la pira que cremarà al que acaba de morir, mentre els familiars deixen que les llàgrimes de dolor regalimin per les seves galtes sufocades.

Els ulls encesos de ràbia, el sufoco de l'empegueïment, la febre : Sóc jo que invisible em mostr en una dimensió diferent de la física.
Les primeres espases de metall foren fetes baix la meva tutoria. Jo les vaig trempar i també els primers estris per llaurar els hi vaig donar forma ajudant a modelar-los de la mà del ferrer.
He participat en la confecció dels millors joiells, he entelat el diamant més fi per la negligència del joier maldestre, que no l'ha tapat mentre es refredés i he fet fonedís l'or i el platí.
I malgrat tota la vostra humanitat desaparegués, jo, per sempre i amb qualsevulla forma seguiré existint.








Entrega de premis: Comentaris i veredicte





Altres textos presentats: Resta de participants

""

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283126 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!