Repte 257 - "Hellcatraz : the rock of despair"

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Maurici (19 de juliol del 2007)







Tema: "La presó"





Extensió aproximada: Entre 300 i 350 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "enyorar", "cruent", "sortida" i "grisor"





Durada: 55 hores





Guanyador/a: angie







Text guanyador:



Malgrat totes les històries cruents que s'han explicat d'aquella presó, no existeix cap de terror tangible. Però existiren. Asseure's en un matalàs prim que llangueix damunt unes làmines d'acer, en una superfície de metre i mig per tres, dia rere dia, feia que se t'apareguessin els pitjors fantasmes. El formigó de la paret, pintada de blanc i un parell de matisos de verd pútrid, et recorria l'esquena, et feia estremir l'ànima, i la bombeta descoberta que saturava l'espai d'una llum forta, era insuficient per eliminar la grisor que ens vestia a tots per fora i per dins. No és d'estranyar que m'arribés a conèixer cada bony d'aquelles parets i les trobés terriblement íntimes. Les marques del sostre romanien a la memòria, estones després d'haver tancat els llums. Les enyorava quan desapareixien, més del que hagués volgut. En l'obscuritat estava sol, tancat amb i pels meus pensaments, obviant els moviments dels cossos inquiets dels veïns, que roncaven i estossegaven tota la nit. El so amortit del motor d'algun vaixell s'intensificava i després marxava, deixant ballar damunt les aigües gèlides, els meus somnis de fuga. Un ball de temptació corejat per la impertorbable cridòria de les gavines, que interrompia de forma violenta l'insomni, mentre el desig de llibertat s'ofegava en aquella efectiva barrera, la badia de Sant Francisco.
El silenci obligat durant els àpats i mentre treballàvem al taller, alimentava el desesper durant el dia i res era més difícil que sobreviure des de dos quarts de set del matí, fins dos quarts de set de la tarda, hora de tancar-nos a la cel.la i esperar que el terror tornés a visitar-nos i s'apiadés, mostrant-nos la sortida.

En aquell illot però, no hi havia pietat, només teníem dret a menjar, a l'abric i a l'atenció mèdica. Tot l'altre, era un privilegi.
Vaig resistir, però els meus fantasmes continuen cremant en aquell infern.

Roy Gardner






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283133 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!