Repte 236 - Vol Ib-37

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: manel (febrer del 2007)







Tema: "El pont aeri"





Extensió màxima: 350 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "ginebra", "tanga", "florir" i "ombrívol"







Guanyador/a: foster







Text guanyador:



- Els altaveus murmuren el de sempre, i, com sempre, ningú els escolta.
L'hostessa, en compliment de les normes aèries de seguretat, informa amb gestos sobre què fer si…bé, informa perquè li toca, però sap perfectament què devoren els pocs ulls que l'observen.
Es reparteixen els diaris, i tots i cadascun dels ejecutius que poblen els seients en una cadència d'un sí un no n'agafen el seu exemplar, el desdobleguen i el recolzen en el portàtil sobre els genolls. La majoria s'afluixa la corbata; un que torna exultant per un negoci que floreix, ho celebra amb una ginebra amb glaçons mentre olora d'amagat el tanga que ha tret de la butxaca.
Tot d'allò més rutinari fins que, sense cap explicació, s'avorta l'enlairament: les turbines s'aturen amb un rumrumeig penós que contraria i indigna els passatgers, tots amb presses i compromisos urgents. De seguida comencen els nervis i les preguntes, les exigències, les queixes per la manca d'informació.
Llavors, i per sorpresa, una ombra s'explicita per la portella d'entrada com a resposta al retard: un home morè de barba espessa i ulls negres i intensos que mira dins, inspeccionant cada racó, cada persona…rostres expectants que ara, amb por sobtada, es miren un a l'altre i de reüll el moro…Miren el moro i busquen la complicitat de la resta en el real però injustificat pànic que els ha sobrevingut en percebre la motxilla que du penjada a l'espatlla.
Mentre l'home consulta la targeta d'embarcament per saber el lloc que li pertoca, el neguit i l'ansietat dins l'avió omplen l'espai foragitant-ne l'aire. Una dona té un atac d'histèria i fuig corrents al lavabo de cua, allunyant-se el més possible del que és ja per a ella un terrorista, el terrorista. I la seva actitud desperta l'odi irracional dels altres que esclaten alhora en protesta oberta i embogida exigint que retornin l'home a la terminal. I es produeix el caos, amb crits i insults que no acaben fins que aconsegueixen fer-lo fora de l'avió, en una mena de tàcita venjança desproporcionada i sense sentit.

I en Pol s'ho mira i un pensament ombrívol el sacseja…







Entrega de premis: Comentaris i veredicte





Altres textos presentats: Resta de participants

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283743 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!