Repte 234 - Tot fent tractes

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Maurici (3 de maig del 2007)







Tema: "DIÀLEG AMB EL DIMONI"





Extensió aproximada: 400 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "xoriço", "hostil", "perdonar" i "rabassut" (gènere, nombre i conjugacions que vulgueu)






Durada: 52 hores





Guanyador/a: foster







Text guanyador:



-Última oferta: un bon tipillo i un milió d'euros.
-Per la teva ànima? Ets boig! A més, amb tu no em calen tractes.
-Molt segur et veig…i potser et mous amb raó per l'experiència d'un passat meu nefast, però…i si no fos sempre així? I si per aquelles se'm gira l'olla i decideixo portar-me bé, ser a partir d'ara un ciutadà modèlic, el millor dels bons jans que transiten per aquesta vall de llàgrimes?
-Ha, ha…això qui, tu? Però si no pots ni deixar de fumar, si ets un addicte a les temptacions, a tots i cadascun dels vicis! Si ets el meu client més fidel i fàcil de dirigir…si…
-Eps, fins aquí podíem arribar! Perdona'm, però això no és cert: en tot aquest temps que portem junts, jo també compto amb força victòries.
-Bah…menudeses. Quan la cosa ha anat de veres he fet de tu el que he volgut, deixant-te algun petit triomf perquè no et deprimissis. I si te n'has sortit, és perquè m'interessa: ets els meu millor reclam publicitari. Però vinga, calma't i prent-ho amb filosofia i resignació, com sempre. A veure per on tirem que fem bon mal…
-Ni parlar-ne! Ara mateix, avui -o potser millor demà- deixo de fumar, deixo l'alcohol i les drogues…deixo el xoriço picant…deixo el…
-Com dius? Deixes què més?
-Està bé, sí, també deixaré el sexe, seré cast i pur…tu posa'm a prova i veuràs amb qui te les tens!
-Oh, has posat una carona tan convençuda que una mica més i fins m'ho crec. Quantes vegades no t'ho he sentit dir i quantes no he hagut d'anar d'urgències a l'estanc i a la bodega! Quantes no he hagut de trucar la Juani a corre-cuita i convèncer-la amb trucs endimoniats!…Quantes? Digues?
-Ah, no, aquí és on rau el teu pèrfid engany! Sempre em convences i subjugues amb els teus traïdors mots hostils…ets un bocamoll mentider, un alienador, i jo sóc un il.lús amb qui et diverteixes… i jugues amb mi com manipules tothom, pervertint les nostres ments amb tot el bo prohibit que has dispersat estratègicament arreu d'aquest món…

**

-Mira Manel, el rabassut del tercer ja hi torna. Està ben pirat. No sé si parla sol o amb un mirall, però, en qualsevol cas, el seu rotllo no m'agrada gens.
-Va, dona: deu ser un actor que assaja. Estan bojos aquests actors! Deixa'l en pau i vine al llit.

Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

""

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283796 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!