Repte 233 - El bon culpable

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Unaquimera (28-04-2007 del 2006)







Tema: "La justícia"





Extensió aproximada: entre 200 i 300 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "junyir", "jeroglífic", "juguesca" i "jorn"





Durada: 24 hores





Guanyador/a: Maurici







Text guanyador:



- Acabem d'escoltar el veredicte del dotze membres del jurat que ratifica la declaració de culpabilitat, reconeguda per l'acusat des de la seva detenció. No obstant això, recollint la súplica del jurat i adherint-me a les seves raons, he decidit deixar en suspens la sentència. Permetin-me un instant que caigui en la frivolitat: si hagués fet una juguesca sobre com aniria aquest cas abans de començar el judici de ben segur que avui l'hauria perdut. Al principi tot semblava clar però, a mida que han avançat els dies, la causa ha esdevingut més complicada que un jeroglífic egipci. Tant l'advocat defensor com el mateix acusat han junyit esforços per a demostrar a la sala que la conducta de l'acusat, malgrat patir una certa mancança de sentiment humanitari, fou d'un sentit comú que l'estat de dret no pot ni ha d'ignorar. Els resultats són ben patents i gràcies al bon fer de l'acusat, demà, de jorn, començarà el judici que tots sabem a la sala del costat; si tot va com hauria d'anar, un perillós criminal serà condemnat a cadena perpètua o a la pena capital. En canvi, si l'acusat no hagués mantingut el cap fred i hagués corregut a socórrer la víctima, gairebé moribunda, potser l'hauria salvat i només s'hauria pogut acusar aquell criminal de temptativa d'homicidi en primer grau enlloc de l'acusació d'assassinat per la qual serà jutjat. I és per això, per aquest valuós servei a la societat, i amb l'empara no obligada però si reconfortant del jurat, que es declara l'acusat culpable d'omissió d'auxili deixant, però, la sentència en suspens. S'aixeca la sessió.





Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283101 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!