Repte 213 - L'escollit

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: manel (febrer del 2007)







Tema: "Una història de pel·lícula"





Extensió màxima: 350 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "caçador", "blasmar", "estrafet" i "el títol d'una pel·lícula"







Guanyador/a: Maurici







Text guanyador:



- T'hem triat a tu perquè ets el millor. Sabem que te'n sortiràs. Tens, com tants altres, l'instint caçador ben desenvolupat per aquesta mena d'afers. Però Don Emilio et vol a tu; diu que ets el més professional, i que mai li has fallat. Ja saps que Don Emilio blasma aquells que no saben mantenir les formes i s'excedeixen quan no toca. Sense anar més lluny, ahir li va clavar una bona esbroncada al seu propi nebot per haver-ne fet un gra massa; el va avisar que si allò tornava a passar, ell mateix en persona li fotria tal pallissa que de tant estrafeta que li quedaria la cara ni sa mare el reconeixeria. Per cert, que Don Emilio vol que el seu nebot t'acompanyi per tal que aprengui l'ofici d'una vegada.

- D'acord, si el cap ho vol així, no hi tinc res a dir. Quan ha de ser?

- D'aquí sis hores.

- Una mica justos, no creus?

- Tranquil, tot està controlat. Sabem els seus horaris i el lloc. El seu xofer ens ho ha confirmat tot.

- Bé. Digues al nebot de Don Emilio que l'espero a les cinc a la cantonada de la segona amb el carrer nou. Adéu.

Es va aixecar, es va posar la gavardina i va sortir. Don Emilio tenia raó: mai havia fallat. Però també era cert que era la primera vegada que li encarregaven una feina d'aquella importància.

L'endemà, quan es va despertar, la sensació de triomfalisme era absoluta. Un cop més se n'havia sortit i, a més a més, cobraria una quantitat de diners que li feien pensar ja en retirar-se. Un copet a la porta del carrer el va fer posar en alerta. Amb el revòlver a la mà i situant-se a un costat, va obrir lentament. Falsa alarma, havia estat l'impacte del diari doblegat en vuit plecs que el vailet havia llençat mentre circulava en bicicleta.

Somrient, va desplegar el diari, però acte seguit es va quedar de pedra. Havia fallat. Cinc trets a boca de canó no havien servit per matar el Padrí, Don Corleone.






Entrega de premis: Comentaris i veredicte





Altres textos presentats: Resta de participants

""

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283738 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!