Repte 210 - Una segona oportunitat per a nosaltres dos

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: angie (7 de febrer del 2006)







Tema: "Segones oportunitats"





Extensió aproximada: 400 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "sacsejar", "agulla", "estabornit" i "exigència"





Durada: 48 hores





Guanyador/a: Laura Dalmau







Text guanyador:



Vaig entrar a la Clínica Platón pensant que tornaria a somriure't quan et veiés. Eres tu el que estaves malalt i havia de sobreposar-me. Ara no m'atrevia a exigir-te tot el que no havia rebut des dels vuit anys.

Et vaig trobar assegut a la cadira, recolzat en el llit. Vaig agafar-me a la mà de la meva mare tan fort com vaig poder per no caure. Estaves prim, amb la cara esblanqueïda, els ulls mig aclucats pel dolor i aquelles mans que havien estat grans i fortes, ara esdevenien quasi transparents, sense força per aixecar-se. El pijama blanc t'esqueia massa gran fent-te més vulnerable. Estossegaves constantment, sacsejant la debilitat del teu cos de metro noranta d'alçada. Aquell cos que havia estat de constitució ferma, atlètica. El soroll de la tos seca trencava el so del silenci, un silenci estrany, envaint tot l'interior de l'habitació. La meva mare havia d'anar donant-te petits cops a l'esquena amb delicadesa perquè poguessis tornar a respirar amb normalitat. Tenies la tràquea lleugerament oprimida pel tumor maligne a l'esòfag. Jo romania dempeus, encarcarada, incapaç d'articular cap gest, no podia ni rodolar les paraules. No vaig poder afrontar la situació, sabent que era l'últim cop que et veuria. La teva presència m'impedia estimar-te sense saber-ho.

De mica en mica, les cames se m'afluixaven, i els llums em giraven per damunt del cap. El rostre de la meva mare es va deformar i la veu de l'infermer amb l'agulla va esdevenir una ressonància lleu. Fins que em vaig deixar lliscar, caient estabornida dins l'habitació.
Quan em vaig despertar ja era tard.

L'última imatge teva se m'ha quedat retinguda fins ara, han passat catorze anys d'ençà que vas morir, catorze. La teva vida ja era denegada, pràcticament sense batre's, ni tan sols tu n'eres conscient. Quatre mesos va durar la consternació del teu cos, temps suficient, on vas preferir morir lentament que lluitar. Per no trasbalsar-nos a tots plegats? Per covardia d'alguna cosa que vas deixar sense solucionar? Tan se val!

Ara, per primera vegada, somric al veure't, sense sofrença. I sabent que ets més lluny que mai, sé que m'escoltes dins els meus somnis, reclòs en els meus records. Pare, ara ja sé on puc retrobar-te, he posat una fotografia teva a casa, al meu costat.






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

Comentaris

  • Que difícil és expressar els sentiments[Ofensiu]
    Sergi_1968 | 17-11-2007

    Moltes vegades he dit i escrit que les paraules es fan moltes vegades curtes per expressar tot allò que un te dins seu i vol expressar.

    Després de llegir-te i comprendre tot allò que escrius, crec també que tots mereixem una segona oportunitat.

    Estic feliç que finalment hagis trobat aquell camí cap a ell. Sé que des d'on estigui somriurà per aquesta segona oportunitat

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283740 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!