Repte 177 Alta muntanya

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: ambre (14 de octubre de 2006)


Tema: "Alta muntanya"




Extensió aproximada: 300 paraules




Condicions: El text ha de contenir les paraules "maixant", "rufa", "baforós" i "tramuntar"



Durada: 48 hores




Guanyador/a: Foster






Text guanyador:



Pròxima parada: l'Everest!

Pujaven rost amunt. Ella uns metres per endavant, amb el cos inclinant per contrarestar la rufa de la cara est que entrava a ratxes violentes, a bufetades.
En Ned, que no era de massa caminar sinó per damunt l'asfalt, interpretava un posat contrariat mentre anava fent passes sense massa decisió. Amb la ment encara a ciutat, no veia res de l'entorn, obsedit a respirar amb l'estòmac i a empényer les cames des dels malucs.
-Si ho fas així, no et cansaràs ni la meitat -li havia aconsellat ella abans d'inciar la caminada.
En Ned no tenia massa clar el sentit d'aquella mena d'aposta. Fer el cim, pujar per pujar, li semblava un esforç innecessari, que no compensava.

Al cap de dues hores, però, i quan ja hi havia més tros per sota que en el camí cap al sostre, la Joana es girà i el cridà amb un somriure satisfet. Ell, rebentat i exhaust, amb l'alè baforós que el precedia, li tornà la salutació. Li feia mal tot, sentia un ofec a estones dolorós, però la sensació de total llibertat que clamava el cel net i blau polit per l'aire fred i sense matisos, li produïa una estranya energia naixent de dins les entranyes i pujant-li cap al gola. Voldria cridar, obrir els braços i menjar-se el paisatge, pensava a rodolar carena avall, a tramuntar la serralada, a saltar per sobre dels avets recollits en grups perfectament perfilats...

No entenia què li passava i no s'entenia de l'entusiasme que l'omplia. Era viu, sí, més que mai, com feia temps no n'era conscient. I llavors, quan dalt de tot s'emmirallà dins el llac i hi veié el seu reflex junt al de la Joana que se l'abraçava riallera, li murmurà maixant que, per ella, no dubtaria a pujar l'Everest!





Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a




Altres textos presentats: Altres participants



Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283147 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!