Repte 168 - Un pont inestable.

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Jeremias Soler (15 de setembre de 2006)







Tema: "Va passar a Nova York"





Extensió aproximada: 200 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "falòrnia", "rampoina", "gorja" i "clarobscur"





Durada: 24 hores





Guanyador/a: Joanra







Text guanyador:



- Ep, mestre!

L'home amb tratge girà el cap, sorprès. Duia el vestit impecable, estrany per algú que té la intenció de llençar-se a l'aigua per ofegar-se. De seguida veié un munt de rampoines envoltant l'home barbut i desendreçat que havia fet retrassar el seu salt. Li vingueren al cap mil racons de la ciutat que serien millor refugi que aquell pont quilomètric.

- Què fa, bon home? No pensarà matar-se, oi que no? M'obligaria a avisar la bòfia, i això sí que és una cosa que no em ve de gust haver de fer.
- Faci com si no m'hagués vist. Però ara deixi'm concentrar.
- Concentrar-se? Que es necessita un gran esforç intel·lectual per a fer una bestiesa així?
- No és cap bestiesa i sí, necessito concentrar-me. Vull pensar en tot. Vull marxar en pau.
- No hi ha res de pau en suïcidar-se. Què es pensa que transmetrà als qui se l'estimen? Pau? Els dirà que res no val la pena.

L'home de camisa blanca s'assegué ara a la barana, mirant-se l'altre amb impaciència.

- Potser és que no vull acabar arrosegant-me com una rata com vostè. Potser no sóc tan covard com per deixar que les coses passin, sense més.
- Falòrnies! Matar-se és abandonar. Què es pensa que em va passar pel cap quan el meu soci va marxar amb els diners del negoci? "La vida és un monstre amb cara de pallasso", deia. "La vida és una gorja calmosa, acollidora, però que t'arrossega lentament sense que te n'adonis. Adorm-te i veuràs on despertes: enclastat contra una roca."
- I vostè es banya plàcidament ara?
- Jo estic en un escull, però seguiré navegant. Vull arribar fins a Jamaica. Espero el primer vaixell.

El rostre ben pentinat dibuixà un somriure per primer cop aquell capvespre. L'illa de Manhattan començava a enfosquir-se rere seu, dibuixant un clarobscur.

- Expliqui'm això de Jamaica -digué mentre s'acostava a ell fins a asseure's prou lluny com per suportar la pudor que desprenia.
- Sap que a Jamaica hi ha molta fauna endèmica? Nosaltres n'importàvem il·legalment abans que ens enxampessin. Hi ha gent rara a Nova York que vol fer selves a casa seva...

La veu d'aquell home sonava com una música llunyana. Es descordà la corbata i la llençà pont avall. Les corbates fan nosa quan un està a punt de posar rumb al Carib






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

""



Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283682 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!