Repte 164-B - Criatures malèfiques

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: Pivotatòmic (4 de setembre de 2006)





Proposat per: Jeremias Soler (4 de setembre de 2006)






Tema: "El Bosc"





Extensió aproximada: 200 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "fullaraca", "pou", "magnètic" i "escapar"





Durada: 24 hores





Guanyador/a: Medusa







Text guanyador:



A bord de la basculant llanxa, amb la pluja caient a devessalls des d'un cel amenaçant, vaig maldar per arribar a la costa de Carenária, l'illa maleïda que els indígenes no gosaven anomenar.
La violència del mar em llençava enllà de la platja, i el motor, vell i de poca potència, començava a fallar. En un moment que l'aire es va asserenar, vaig aconseguir atracar a la sorra de la rada.
Masegat, esgotat, burxat pels fiblons de pluja, vaig intentar penetrar aquell món vegetal corprenedor: l'espès bosc arribava gairebé a frec d'aigua, i l'estampida de la pluja martellejava l'atapeït fullatge d'aquella jungla imposant.
Asserenat per la solidesa de la terra, assegut contra un dels arbres imponents, vaig pensar en les històries de criatures malèfiques que sobre l'illa explicaven els nadius de l'arxipèlag de les Flaons.
-Qui ha anat a Carenária no ha tornat pas mai més -ressonava dins del meu cap la veu de l'Allan, el cap dels poulés, que sempre sentenciava amb absoluta autoritat.
Em va recórrer un cert malestar, però el record del somriure sorneguer d'en George, el meu ajundant d'infermeria, davant aquestes supersticions, em va tranquil·litzar.
-Com pots fer cas d'aquesta gent, que no es deixa ni vacunar? -deia George amb coneixement de causa, ja que només els components de l'equip mèdic d'Ajuda al Brasil sabíem la dificultat de portar a terme una mínima labor positiva.
Com era habitual al tròpic, la pluja va amainar gairebé de cop. Els rajos de sol van il·luminar la boscúria i aleshores vaig veure les gegantines arrels dels mangles que, retortes i tortuoses, s'entortolligaven entre elles enmig d'un aiguamoll profund com un pou.
De sobte, un soroll reptant entre la fullaraca em van posar en estat d'alerta. El miralleig de centenars d'ulls lluents d'esguard magnètic em va gelar la sang. La visió furtiva de mils de dents esmolades i el reflex verd-lluent de pells d'escates em van fer escalar pel tronc d'un arbre instants abans que unes dents m'arrabassessin la cama. Esgarrifat per aquelles criatures del mal, vaig avançar de branca en branca amb el pensament fit en escapar.
Vaig llançar-me damunt la llanxa i la vaig aconseguir engegar. I mentre fugia a tota la velocitat, vaig veure com la platja s'omplia dels cossos tenebrosos d'una munió espaordidora de cocodrils, mentre comprenia de cop la cosmogonia de supersticions dels nadius de les Flaons, que mai no havien disposat d'embarcacions de motor.!






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

""



Comentaris

  • Es prosa però sembla poesia[Ofensiu]
    marco3434 | 19-09-2006 | Valoració: 10

    Un cop vaig llegir en un texte escolar un tròs de "el bosque chileno", era prosa però la narració era tan viva que semblava poesia. Aquell dia vaig descobrir Neruda.

    Avui m'ha passat el mateix amb tu, la teva narració es tan viva i rica que he gaudit més dels mots i descripcions més que no pas de la història en si. M'ha agradat molt com fas servir les paraules.

    Bonas sort Guanyador/a del Repte 164B


l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283783 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!