Repte 113 - Sóc feliç

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: foster (10 d'abril del 2006)







Tema: "Qui és completament feliç?"





Extensió aproximada: 350 paraules





Condicions: El text ha de contenir les paraules "entusiasme", "llamborda", "coherència" i "interval"





Durada: 48 hores





Guanyador/a: Jan des Val







Text guanyador:



- Dimoni de Max! - es diu per a si mateix el Frare - Qui m'ho havia de dir? Pobret, encara me'n recordo de petit! I ara l'han agafat d'escombriaire! Suposo que és veritat: així m'ho ha dit el Cantinflas. I el Cantinflas no diu mai mentides. Bé, quasi mai. Allò de la Tetes va ser l'excepció que confirma la regla. Ja em podia pensar que era una broma. Com una dona com aquella es podia fixar en mi? Si en aquella època semblava Miss Espanya! Ara ha perdut molt. Ja deu tenir els seus bons seixanta anys. Però ni així es dignaria ni a mirar-me!

- Escolti, bon home. No deu pas tenir un cigarret per a aquest pobre vell? - pregunta tímidament i avergonyida el Frare a un vianant que passa de pressa fent que no amb la mà, com si apartés mosques emprenyadores.

Uns quants intents més i el Frare aconsegueix la cigarreta desitjada. L'encén amb entusiasme i s'asseu sobre la seva llamborda favorita, en el reu racó preferit. Tanca els ulls i deixa volar els seus pensaments. Ja s'imagina el seu fill dalt del camió d'escombraries. Li costa visualitzar-ne la cara. Només recorda el Max de la infantesa: esprimatxat, blanc, malaltís... Des que la Marta va marxar amb el Max -"per coherència" digué ella- no ha vist més ningú de la família. Tan mal pare havia estat? Tan mal marit? L'abandonament. El carrer. Allò que havia de ser un interval va esdevenir permanent. L'alcohol, altres drogues, la pallissa soferta, la presó... la misèria, no només econòmica.

- Tot allò ja és passat. Poder tornar a dormir en un llit, això és mitja vida! Que n'és de bona la Manca, deixar-me dormir a la pensió! Mira que tenir cura d'aquesta runa amb què em vaig convertir! I que bé que s'està, amb aquest solet! Max, el meu Max, m'agradaria veure't, saludar-te, fer-te endevinar qui sóc... Que n'és de bo aquest cigarret! Aquí al meu raconet i sabent que el Max se n'està sortint bé a la vida, sóc feliç. O Quasi. Perquè, en aquest món, qui és completament feliç?






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283169 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!