Repte 107 - Cap a París - Conversa indefinida al finger

Un relat de: REPTE CLÀSSIC

Proposat per: foster (25 - 03 del 2006)







Tema: "Històries d'aeroport"





Extensió aproximada: 300





Condicions: El text ha de contenir les paraules "turbina", "embarcament", "hostessa" i "traginar"





Durada: 48 hores





Guanyador/a: cançó







Text guanyador:



Què dimonis! Que l'Alba exposi a París i m'ofereixi passar uns dies a les golfes que ha llogat no passa sovint. Ara que ja tinc el bitllet i començo a sentir el pessigolleig de l'emoció, no puc entendre com en un primer moment li vaig donar l'eterna excusa dels calés.

***
Gràcies als dos cafès carregats d'aquest matí, m'he sentit prou animada per cercar a la xarxa el vol més econòmic cap a la ciutat que, segons l'escriptor, no s'acaba mai. Estic contenta, el trajecte més barat també és el que fa més escales.
El que de debò em captiva dels viatges és passejar pels aeroports: passatgers de tot el món direcció a tot arreu, terreny neutral on no s'hi oloren sentiments.

***
Demà hauré de matinar. Després de facturar la motxilla, per no haver-la de traginar durant les llargues excursions pels passadissos, encara em sobrarà una bona estona, abans de l'embarcament, per asseure'm en un encantador cafè de l'acollidora zona lliure d'impostos.
Estic estudiant els llocs d'interès dels aeroports on tindré el gust de passar per perdre'm pels seus bulevards, botigues de productes autòctons, llibreries multilingües,... A les estacions de les grans ciutats no es fa mai de nit: espais cosmopolites on la vida no s'atura.

***
En el meu tercer dia de ruta estic convençuda que ha valgut la pena. L'experiència està sent extraordinària. Ni un sol retard. Les hostesses, que ara ens parlen de tu i en català, són molt amigables, des que s'engeguen les turbines fins que arribem a port. Encisador!
Estic a l'avió en direcció Frankfurt, última escala fins a París. Em queden tres dies lliures abans de tornar a la feina. És just el que he trigat a arribar fins aquí.

A París, no s'hi arriba mai. Sempre ens quedarà el camí.






Guanyador/a: Biel Martí







Text guanyador:



El senyor U penja el telèfon mòbil just després d'haver mostrat la tarja d'embarcament a l'hostessa. Està de mala llet. El seu company de viatge s'hi acosta per darrere, pregunta si hi ha alguna novetat, l'altre respon que no mentre comencen a caminar pel túnel que porta a l'aparell. Ambdós traginen maletes idèntiques, però mentre el senyor U va renegant, el senyor Dos es mostra despreocupat i mira per les finestres de plàstic les turbines de l'enorme Boeing.
- És que em rebenta, de veritat! Em mato a preparar-ho tot, corrent riscos innecessaris per què surti de perles i… No puc entendre que què li costa posar-nos-ho més fàcil.
En Dos es para i diu, gesticulant:
- Mira, allà tens la sortida i a l'altre costat l'avió. Més o menys som a la meitat del finger. Ens costa el mateix anar-nos-en que continuar, només cal decidir-se i...
- Tu què en penses?
En Dos canvia d'actitud, es tensa.
- Home, ja saps que jo...
- No m'ho puc creure! Treballes amb mi i et poses de part seva?
- M'has demanat una opinió, no una prova de fidelitat.
- És el mateix!
- No, no ho és. Si volies que digués que tu tens tota la raó del món i que l'altre és un cabró, m'avises i et faig la pilota, però si em demanes l'opinió te la dono.
Es fa un silenci, el senyor U mira el terra.
- Saps què? -diu-, que passo. Me'n vaig.
- Com? No pots marxar per les bones.
- Si marxés per les bones me n'aniria content.
- I el client?
- Espavila't tu sol, jo passo.
- Au, va! No siguis així.
- No, no siguis tu així. Pensava que em recolzaries.
- Doncs no.
- Doncs adéu.
- Adéu, doncs.






Entrega de premis: Les declaracions del guanyador/a





Altres textos presentats: Resta de participants

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de REPTE CLÀSSIC

REPTE CLÀSSIC

254 Relats

351 Comentaris

283708 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Ets un/a guanyador/a del Repte? Felicitats! Aviat veuràs el teu relat publicat!

QUÈ és un REPTE ? Molt fàcil :

El Repte, és una proposta que ha sorgit entre els autors i lectors de Relats en català. Es tracta d'un exercici narratiu que combina imaginació i destresa. S'ha d'escriure un relat sobre un tema concret que tingui entre dues-centes i mil paraules, quatre de les quals estan predeterminades i cal incloure-les de forma obligatòria. El Termini de presentació dels originals el tria el Jutge, que és l'anterior guanyador. Amb una setmana sol ser suficient. Els nous Reptes es pengen al Fòrum i en el mateix post: els relats que optin a guanyar.

La persona que resulta guanyadora tria el nou tema, les noves paraules i valora els relats que es presenten al nou Repte decidint-ne el corresponent guanyador. I així successivament.

Us hi animeu ? ;)

Ets el Jutge d'aquest Repte i has decidit qui és el/la nou/nova guanyador/a del Repte ?

Bé! Ara has de publicar-lo aquí.

El nom d'usuari és: guanyadordelrepte
La contrasenya la pots demanar al FÒRUM o al correu electrònic de l'ARC (l'Associació de Relataires en Català).

Clicant AQUÍ trobaràs La PLANTILLA!


Encara no saps de què va el Repte? Fes un cop d'ull als relats que ja hi ha publicats. Per més informació, pregunta al FÒRUM!

A reptar s'ha dit!