Relats en català!

Un relat de: Ferran de Montagut

Avui vaig a tractar un tema, potser el mes tocat del mon, per això vaig a prescindir de testimonis i llocs. No vull pecar d'erudit. Ni per vulgars que han de parèixer menys interessants les meves reflexions.
Per a mi hi ha dues classes d'amor: L'Amor Diví hi el humà., aqueix últim es divideix en natural i en artificial. L'Amor Diví es també natural, però ve imposat per un manament: Estimaràs a Déu sobre totes les coses, es adir: Es una mena d'amor imposat, i per tant sembla que no ha de ser espontani,. Obstant, es o ha de ser un moviment tan natural del ànima del que el resisteix i vulnera la seva pròpia natura.
Però es fàcil sentir aqueix amor? Perquè som humans i per això sabem el que significa sentir, que es tant com percebre una estranya sensació que comprimeix l'ànima. Es una emoció tant gran per aquells místics que defallien d'amor i ploraven per Ell i es fonien en visions extra terrenals, aquells eren capaços de sentir un veritable amor a Déu.
L'Amor humà es d'un altre manera. Com he dit es natural o es artificial. El primer neix de la passió de la sang. Hi ha altres classes d'amor com el del fill al para o viceversa, el de la dona al marit o del marit a la dona, el amor dels germans es un fruit natural de nostre vida. Encara que quantes vegades hem sabut de fills que han menyspreat als seus pares, també qui no ha llegit coses monstruoses que fins hi tot els han assassinat, mentre dormien, quant la vida s'ha fet impossible entre ells, per el baixos instints o miserables sentiments que s'arriben a ordir de la forma mes vil i desitjable.
L'Amor artificial no deixa de ser amor natural, es el que es troba entre éssers del sexe oposat, sexe pel coneixement igual entre persones del mateix sexe, una estimació fervent entre dues persones que es diuen t'estimo, encara que es igual que en dos persones de diferent sexe el cas es el mateix, entre els dos casos hi ha aquella vibració del dir t'estimo. Encara que un amor no neix en un sol instant es fa a copia del temps d'estar junt amb aquella persona.
Moltes vegades pensem estimar i desprès ens donem compta de que no estimem. L'amor necessita convivència, no es fa en un sol instant, un esperit total de renuncia i de sacrifici, una entera total que no obeeixi ha estímuls sexuals. Estimar no es cosa fàcil. Moltes vegades pensen que estimem i ens enganyem miserablement. Jo diria que el vertader amor no te definició, es molt difícil sentir-lo profundament i obrar humanament d'acord amb ell!
L'Amor natural, com el artificial s'extingeixen en la vida per inconseqüències lamentables, però quant s'acaba, sembla ser que... De veritat es amb la mort. Però a pesar d'ella, el que ha estimat un ser, conserva el seu amor amb caràcter indefinit. El veu en tots els llocs, el sent, com si encara estigués viu i sobre tot exerceix amb ell els actes de caritat mes pura i pregant a Déu per ell, amb vertader sentiment, amb llàgrimes en els seus ulls, i encara que el temps es cruel en els records no pot en l'ànima de la persona que s'ha estimat. Aquesta es l'aparent extinció del amor natural, la mes lamentable es l'extinció del amor en vida, el fet de que dos éssers que en un temps s'estimaren, arribar a menysprear-se hi arribar al mes profund odi fins a acabar l'un amb la vida del altre!

*******************************
Amor també es llegir el llibre de relats en Català...
Amor, en fi es un consol, de les penes i desgràcies de la vida. Res mes desgraciat que sofrir al costat d'un ser a qui no estimem o que ell no ens estimi.
El mirarem, amb excessiva tendresa, i li demanarem ajuda i consol, encara que no senti per a nosaltres un vertader amor. Potser el dolor faci renéixer l'amor perdut i aquell record dels dies amorosos torni a nosaltres per a restituir una vida que ja havia perdut el seu sentit.
Per sobre de tots repetim, esta l'amor a Déu? Perquè d'Ell es deriven tots el amors. El que creu en Ell, es com aquell místic o aquells Sants com aquell cavaller de nom Jordi que per l'amor d'una donzella estimant a Déu i ella va matar aquell drac i la salvar de les seves urpes, per això hi en memòria d'aquell Sant Jordi cavaller i enamorat, cada any es celebra la festa de l'amor regalant un llibre i perquè no també una rosa vermella com la sang vessada del drac, en commemoració d'un dels mes grans amors de l'historia de Catalunya. Aquest es el vertader amor un amor permanent, inextingible a prova de tots el dolors i exigent a tots els sacrificis que creuen amb l'amor, com va ser l'amor del cavaller Sant Jordi!

Ha sigut un relat per en Ferran de Montagut, escrit en especial per aquesta bonica festa de l'amor, la rosa hi el llibre on es celebra també la festa del amor del cavaller i la princesa i la mort del drac que la tenia presonera, es el triomf del amor vertader que any rera any se succeeix a terres Catalanes i la vegada s'imparteix per arreu del mon.
Escrit avui 1 d'Abril del 2005, en el meu estudi el del "MAS EL SOL SOLET" Comarca de "L'ALTA-GARROTXA" Pirineus de (Girona) Catalunya! E-Mail: el_primer_creador_de_somnis@msn.com etc.


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Ferran de Montagut

Ferran de Montagut

742 Relats

282 Comentaris

886849 Lectures

Valoració de l'autor: 9.56

Biografia:
Home ben conservat, nascut en una diguem família de la posguerra de la clase mitja, jo vaig cursar el meus primers estudis en el col·legi de LA SALLE, de la població de Premià de Mar (BCN) fill de poetes i concertistes de piano, mai he publicat res, quant dic que no he publicat res vull dir que mai he fet cap llibre, potser no he tingut l'ocasió o no l'he buscat, escric des de l'edat de quinze anys, ja se que faig milers de faltes ortogràfiques, però en el meu temps ningú ens ensenyava a escriure be nostre llengua. Hi avui en dia ja no en tinc cap gana d'aprendre be a escriure, ja hi han correctors en les Editorials per aqueixos casos, amb tal de que os agradi la meva manera d'escriure vull dir el poema novel·la ho el relat, ja em dono per satisfet. Havia publicat poemes i relats i receptes de cuina tant mateix novel·les per a capítols, en un diari d'Argentina en la ciutat de Chascomús en el diari es diu EL IMPARCIAL, i avui encara en tinc, també a la ciutat de Jalpán a Mèxic hi en el diari cultural "SIERRA GORDA" que sols surt els diumenges o festius. Aqui a Catalunya faig critiques en elgun diari de tant en tant. No crec que sia dolent dir que pinto des de l'edat de vuit anys, havent guanyat amb la pintura alguns premis, aquí soc des de fa molt i molt anys fotograf artistic del que tant de la pintura com de les fotos faig exposicions sovint, m'agrada fer treballs manuals, m'encanta cuinar, fer una bona cuina, escric receptes de cuina amb fotografies, es llástima que en aquesta web no les posin dons seria una gran cosa de mes a mes, un apartat de de cuina amb fotos. He guanyat varis premis de receptes de cuina en la web de http:www.joescric.com/ i en alguna emisora de radio local em reciten els meus poemes hi en algunas m'escenifiquen elguns del meus contes. Des de molt jove que em vaig dedicar a l'hosteleria, soc nat un 12 de Gener del 1940; Capricorni per mes dades i m'agrada tot el que faig, en l'actualitat soc divorciat tinc dos nois i una nena casada feliçment, d'ella tinc dos nets nen i nena el meu primer net es diu Nil i sols te tres anys que complirà el 1 d'Octubre 2005, la nena es diu Paula es molt maca com la seva mare la meva estimada filla, es una preciositat, jo des de ja fa uns anys visc en solitari en aquesta preciosa vall dels Pirineus de (Girona) en una casa a quatre vents de nom el "MAS EL SOL SOLET" En ella ens reunim per Nadal el 26 , tots cada any des de en fa molts anys el dia de Sant Esteva per a dinar en família. Aquesta foto que mostro soc jo, d'arrera hi ha una nevada tal com ha de ser, pel lloc que visc. Be dons ara ja sabeu quelcom mes de mi! Una cordial salutació a tots i totes els que em llegiu,
del Ferran de Montagut que es el meu spdònim, ja que en realitat de la vida el meu nom i llinatjes es Ferran Mujal i Naspleda, obstant... (Ferran de Montagut diu que la seva frase inventada per ell es la següent... TAN EN LA CARRETERA COM EN LA VIDA PER MES QUE CORRIS MAI ARRIVES A SER EL PRIMER!)