REFLEXIONS SOBRE LA VERITAT ABSOLUTA, I EL SENTIT DE LA VIDA

Un relat de: silvia_peratallada

Escric per no posar-me a pensar, però acabo escrivint tot el que penso...Reflexiono sobre una classe d'avui.
El progrés busca la veritat, les religions, i les persones busquen una veritat absoluta que doni respostes al perquè de la seva existència. Cada cosmovisió diu la seva veritat, però tots els gossos van cecs pensant la manera de trobar l'essència (segons ells) del sentit, i perden el temps i els minuts buscant, i buscant. I em plantejo, per viure, has d'haver trobat el sentit de la vida, aquesta veritat ¿ o és allò que trobes un minut abans de morir?
I tota aquesta gent, que es passa la vida buscant quelcom que no saben ni les seves dimensions, ni el seu tacte, ni la seva pròpia veritat, no s'estan perdent la vida, mentre li busquen un sentit?!?!?
Jo penso que la veritat de la Veritat, és que no és una veritat en si, sinó la versió que cadascú veu de la seva realitat, ja no des de diferents corrents de pensament, sinó com a persones...i que el sentit de la vida és el que tu li vulguis donar...és conèixe't a tu, i al que t'envolta, és cercar la teva felicitat amb els detalls, els somriures, i les petites coses del dia a dia.
Que al cap i a la fi, nosaltres passem de llarg, la ciència encara no ha aconseguit la immortalitat de les persones, per sort, i només vivim la vida una vegada....

Comentaris

  • no ho tinc clar...[Ofensiu]
    Leuqim | 06-04-2006

    No tinc clar que el progrès cerqui la veritat... en tot cas el benestar, benestar social basat en pur materialisme, en rodejar-nos de coses, de pur artifici, allunyant-nos de la nostra essència i/0 de casa nostre, la Natura.
    Hauries de dir-me què és per tu la Veritat, prova a definir-ho.
    Jo estic cansat de pensar.

  • hilderoy | 11-02-2006

    Penso que tens tota la raó, que la vida l'hem de disfrutar i fer allò de viure la vida cm si fos l'últim dia, però sense passar-se. Perquè si passem el temps penssant d'on veniam i cap a on anem, ens perdem el més important, que és el que hi ha en mig de tot això.

  • potser...[Ofensiu]
    Capdelin | 11-02-2006

    no vivim una època de tant pensar i filosofar sobre la vida, potser ens dediquem a viure-la, encadenats per milions de moments successius sense buscar res trascendental.
    Hi ha qui es conforma en fer de porter de fàbrica durant 45 anys i sobre aquesta premisa monta la seva vida i altres canvien contínuament experimentant i cercant allò millor que li doni més qualitat de vida.
    Potser ara ja no pensem tant qui som, on anem, d'on venim, quin sentit té el viure... i pensem més què faré demà a la tarda i si el cotxe que compraré serà vermell o negre. Som horrorosament pràctics.
    Una abraçada!

  • de la veritat[Ofensiu]
    Maria Pilar Palau Bertran | 10-02-2006 | Valoració: 10

    Penses que la veritat de la veritat no és una veritat, la veritat és la versió que cadascú es fa de la seva realitat. El sentit de la vida és el que tu li vulguis donar i que em d'aprotifar totes les petites coses que fan la felicitat, perque quan passen els anys penses que no han sigut petites, perque les grans coses no han sigut lo grans que et creies que serien. Em trec el barret per vosté senyora filòsofa, m'ha agradar molt llegir el teu relat i et felicito.

    Una abraçada!

  • 'Yes',...[Ofensiu]
    rnbonet | 10-02-2006

    ...xicota.
    Posar-se trascendentals va bé, de tant en tant, però no massa vegades. És cada moment, cada instant, allò que cal viure. Intensament.
    Bona lliçó! Millor que sis classes de Kant i tres d'Aristòtil...
    Sentit de la vida... "la joie de vivre"!
    Salut i rebolica!

  • Doncs si...[Ofensiu]
    Yuna | 10-02-2006

    Molt encertat això si que és tocar de peus a terra i gaudir el moment, la qüestió és "si és tan fàcil, perquè costa tant ? "

    Enhorabona

  • Doncs mira...[Ofensiu]
    cassigall blau | 10-02-2006 | Valoració: 10

    ...t'agraeixo els teus consells, perque se que ho dius tot tal com ho penses.

    "...cercar la teva felicitat amb els detalls, els SOMRIURES, i les petites coses del dia a dia ".

    m'ho apunto al mobil!

    i...gracies pels consells, PROFESSORA DE FILOSOFIA(parlo seriosament, cosa rara amb mi).

    Petons

    pere

l´Autor

Foto de perfil de silvia_peratallada

silvia_peratallada

507 Relats

1383 Comentaris

582220 Lectures

Valoració de l'autor: 9.66

Biografia:
Crida ben fort
dona lletres,
versos i acords.
Dona'm aire,
dona'm petons,
dona'm el roig,
vull foc al cos.
Dona'm un somriure
i un parell d'il·lusions,
només una mirada
lliure de malsons.

Dona'm alegries
dona'm un mesclat,
un mai de maria
i una tarda al teu costat.

http://silvianimfa.blogspot.com/

silvianimfa@gmail.com