Recull dels meus primers poemes.

Un relat de: mistika

Diada de Sant Jordi

En el dia de Sant Jordi:
a la teva filla i a la teva esposa,
els hi has regalat una rosa;
i elles un llibre, t'han regalat,
i sembla encantat;
esperen que t'hagi agradat.
I vet aquí un gos,
i vet aquí un gat,
aquest poema ja s'ha acabat.

-Poema escrit al meu pare un dia de Sant Jordi. ( Li va fer molta il·lusió).

Sincerament...

Hi ha gent que tenim nom.
Això és, al que hauria de tenir tothom.
I si no tenen nacionalidat,
No tenen personalitat.
Tot això i més són drets dels humans,
I la gent ho tenim a les mans.
Si això ho podem complir,
Per què hi ha gent que ha de morir?

-Poema fet per a la classe d'ètica i valors; tema: els drets humans.


Nosaltres, ben mirat...

Nosaltres, ben mirat, no som més que titelles,
Concients, si voleu, que ho som.
Contra la llum i el vent,
Contra les malalties ( o això creiem),
En fi, contra la natura
I a favor d'una societat de consum.
Ens nodrim de moltes promeses,
I, algunes vegades, ens hi deixem emportar.

-Poesia versionada "a la meva manera" d'un fragment del poema de Miquel Martí i Pol: Nosaltres, ben mirat.


140 anys de la fundació de l'escola.

El 1861 es va fundar l'escola,
I sembla que el temps,
No córre, si no vola.
I d'un a l'altre dels extrems
Del pati de l'escola
Els alumnes salten, riuen,
I entre ells es diuen: ¡hola!
Abans només noies hi anaven
En vers elles es fundà l'escola
Més tard nois hi entraren
I tots contents feien xirinola.
Religiosa, era, és i serà
Amb molt de goig l'escola.
Jo crec que no canviarà.

-Poema presentat als Jocs Florals del 2001, pel 140 aniversari de l'escola on anava. ( Sincerament no espirava a guanyar, va ser per sortir del "apuro").


Comentaris

  • hola mistika![Ofensiu]
    OhCapità | 10-05-2005

    mmm, feia temps que no voltava pels seus relats, mmm, ...

    un recull divers, tema social, versió d'un mestre, mmm, Jocs Florals, mmm, interessant proposta.