RECORDS

Un relat de: gustav
Inesperadament, l’exhaustiu escaneig de la muntanya de runa ha estat positiu. D’ençà de la Gran Devastació, cada cop és més difícil trobar vestigis humans. Incomptables generacions d’experts han pentinat el planeta des de la colonització del segle XXVI sense èxits remarcables. Per això, la presumpta troballa, anunciada per l’escàner amb un so ronc i ofenedor, de seguida reuneix una munió de cossos llargaruts i translúcids als peus de la gran pila de fato. Amb una braç mecànic –que un operari de cap ovalat i ulls exageradament grans acciona fent ballar en l’aire tres dits prims i llargs, gairebé eteris— extreuen l’objecte de les restes, en una mena de part cerimonial. Una plataforma suspesa en l’aire el transporta fins al laboratori per ser analitzat i, en cas d’obtindre restes d’ADN, extirpa’ls-hi els records.
L’autenticitat de la mostra –en realitat un simple tros de metall rovellat— omple d’entusiasme les criatures presents, àvides de coneixements sobre els antics pobladors. Connecten el fragment al retroprojector de memòria genètica. De sobte, al seu davant, en forma hologràfica, una successió d’imatges. Una cria humana mascle a sobre d’un artilugi metàl•lic que es desplaça accionant dues rodes amb les cames, mitjançant unes palanques giratòries. La criatura és ajudada per un individu adult, també mascle, que vetlla per la integritat física de la cria, mentre aquesta adquireix la perícia necessària per dominar la màquina. Els presents, a través de diversos canals telepàtics, miren d’extreure conclusions. Mentrestant, la projecció mostra l’aparició d’un nou individu femella que embolcalla sobtadament el mascle adult amb les seves extremitats superiors, alhora que pressiona la seva cara durant un ínfim instant amb els músculs carnosos que perfilen la seva boca. I en aquest instant el cadell aconsegueix dominar l’andròmina banyuda amb total autonomia, provocant en els espècimens adults convulsions i ganyotes mentre impacten reiteradament una mà contra l’altra.

Comentaris

l´Autor

Foto de perfil de gustav

gustav

60 Relats

90 Comentaris

36807 Lectures

Valoració de l'autor: 9.79

Biografia:
M'agrada escriure. Escric sense pretensions i sempre que puc, quan no puc (qüestió d'obligacions quotidianes), me n'adono que ho enyoro massa.

jsimon24@xtec.cat