RECORDS DINS LA BANYERA

Un relat de: MariaM
Quan arriba a casa sempre espera, secretament, que hi hagi algú que l’esperi; aquesta vegada, però, agraeix amb tota l’ànima trobar-se amb la quietud, amb la seva volguda solitud de dona independent. Tot just acabada la funció de la nit, la que, segons els mitjans fora la darrera de la seva espectacular carrera artística, s’escapolí; estava emocionada i al límit dels seus sentiments, inclús aclaparada pel que fou l’últim ensurt, brillantment superat. Passà desapercebut als espectadors, bocabadats en veure-la saltar d’un trapezi a l’altra, en un vol impecable, sense xarxes ni protecció de cap mena.
Arribà a casa embolcallada, encara, en la seva capa d’estrella fugaç i el mallot de lluentons i, tot seguit, es despullà amb parsimònia. Aquesta nit contemplarà el món des de la seva banyera i posarà en remull els records de la seva vida en el circ, en les pistes i teatres d’arreu. El primer que surà en les plaents aigües de la banyera, fou l’inici de la seva descoberta, l’impuls que la va dur a què, bona part de la seva vida hagi transcorregut enfilada al trapezi. Vagareja i el pensament la transporta a la infància.
De ben petita que no li agradava el seu nom. Ja de més gran, sentí a dir que el nom que et posen en néixer et condiciona la vida. Potser no n’hi hagi per tant, però ella, rebel, li plantà cara. En principi, es dedicà, temerària, a tota mena d’esports que comportaven un cert risc, fins el dia que descobrí, encisada, el món del Circ, i allà s’hi llançà, de cap o volant. Fou de les primeres de la seva època en saltar sense xarxes.
Aquesta és, tan sols, una pinzellada de la seva vida professional. Pel que fa a la privada, tampoc ha defugit el risc; sense arribar a arrauxada, sí, que ha estat valenta, però ni convencional ni assenyada.
Tot el contrari del que es podria esperar del seu nom: PRUDÈNCIA.

Comentaris

  • sorpresa[Ofensiu]
    MariaM | 27-11-2017

    Ja ho diuen, la realitat supera la ficció. M'alegro que t'hagués agradat. Una abraçada i gràcies. MariaM

  • sorpresa[Ofensiu]

    el món està ple de sorpreses. Bon relat!