Quotidiana (Repte Poètic Visual 27)

Un relat de: Salgado

Hi ha fum de la indústria
en la retrobada amical.
Xoquen les mans i unes paraules
s'escampen per l'ambient local.

L'estàtua eqüestre alça
l'espasa cap al cel
de la mitjatarda i assenyala
el camí del núvol fidel.

I la bandera d'un país desconegut
voleia per on vol el vent mut.

Hi ha fum de la indústria
al voltant de la plaça
on la geometria es pressent
com el futur de la nostra raça.

Cargols com gàrgoles immòbils
s'escampen pel terra brillant
i la placidesa del poble que no s'adona
del que succeeix al seu voltant.

Comentaris

  • Repte Poètic[Ofensiu]
    F. Arnau | 12-04-2008 | Valoració: 10

    Xavier!
    Et deixe el comentari que te vaig fer al RPV 27, que jo vaig proposar sobre el quadre de Giorgio de Chirico. Com ja et vaig dir, la teua visió és la més propera a la que jo tenia de la pintura, per això em vaig alegrar molt de que guanyares...

    "Un poema que descriu amb molts detalls tot allò que has esbrinat al quadre. Des del fumeral, l'encaixada de mans, la bandera, l'estàtua, la plaça, els elements geomètrics, etc., fins la placidesa del poble que no se n'adona de què succeeix al seu voltant. La teua visió es molt pareguda a la que tinc personalment d'aquest quadre, doncs, des del primer moment que el vaig veure, em va semblar un acte d'aquells que fan els polítics amb els capitalistes (Tractat, conveni, acord, etc.), a espatlles del poble. Com potser la instal·lació d'una fàbrica, o pel contrari la seua "deslocalització".
    Felicitats pel teu esplèndid poema, del que també m'ha agradat molt el títol, ja que aquestes coses passen cada dia".


    Res més, espere que continuem coincidint als Reptes.

    Una forta abraçada!
    ... I molta salut!

    FRANCESC

  • M'ha agradat...[Ofensiu]
    deòmises | 12-04-2008 | Valoració: 10

    la teva proposta per al RPV d'en Francesc Arnau i Chinchilla. Síntesi del quadre en aparent senzillesa.

    Gràcies, d.

l´Autor

Foto de perfil de Salgado

Salgado

18 Relats

38 Comentaris

21143 Lectures

Valoració de l'autor: 8.63

Biografia:
Em dic Xavier Garcia Salgado. Sóc vilafranquí nascut la primavera de l'any 1990 i escric poesia des dels 14 anys. Ara començo a atrevir-me amb la prosa, però encara no he perfilat prou bé el meu estil, acostumat al vers.

Aquesta plana de Relats en Català m'ofereix la satisfacció de donar-me a conèixer i de rebre crítiques i opinions de gent de fora del meu cercle d'amistats o familiars.

Rebo les vostres opinions amb gratitud i intentaré respondre-les mica en mica. Gràcies.

Podeu escriure'm pel que sigui:

xavier.garcia.s@gmail.com

*************************************

Estimo l'art, com molta gent d'aquí, anònima com jo, desconeguda en la seva faceta artística. Picasso és un dels meus artistes preferits. Ell va dir:

No, la pintura no está hecha para decorar las habitaciones. Es un instrumento de guerra ofensivo y defensivo contra el enemigo.