Qui?

Un relat de: Xitus

Recordo una nit a casa l'àvia, quan jo deuria tenir uns 10 anys. Jeia al llit del menjador, tot content pels soparets que em preparava al meu gust (quines truites de patata!). Tot cofoi perquè després m'estirava al llit i veia un programa a la televisió, que duia monosílab per títol i es preguntava: QUI? El programa en qüestió consistia en una representació teatral d'una situació que desembocava en un crim. Després de la pausa reglamentària per a la publicitat, un detectiu provava de resoldre el misteri amb l'ajuda del públic que assistia al teatre. M'agradava molt aquell programa, sobretot perquè feia poc que havia descobert el fascinant i enigmàtic llibre (per un nen de 10 anys ho és) "Les aventures de la mà negra", a la biblioteca de l'escola.

Avui, tot just fa cinc minuts, m'ha vingut al cap el títol d'aquell programa. QUI? Qui seria capaç d'aguantar una situació que penja d'un fil des de fa tants anys, sense saber si aquest es queda per sempre o cau? Qui podria dur una vida sana amb tants problemes a sobre? Qui és capaç de fer malabarismes amb tantes pilotes alhora? Qui suportaria una tensió nerviosa tan continguda per les quatre parts?

En definitiva, QUI és l'assassí?


Comentaris

  • No recordo...[Ofensiu]
    Puça | 21-05-2006 | Valoració: 10

    el programa... potser era massa petita per recordar-lo. Però les reflexions finals m'han omplert el cap de més preguntes (més perquè ja en tinc una pila rondant).

    Quina sorpresa descobrir-te com a autor i lamentar no haver-ho fet abans.

    Petons de puça