Qüestió de merda

Un relat de: perunforat

T'agradaria que vingués a casa teva i t'esclafés a sobre del brillant parquet, que enceres un cop l'any, una caca de gos al mig de l'entrada?
T'agradaria que pertorbés la teva sublim conducció per carretera i t'apagués una cigarreta al seient de darrera?
T'agradaria rentar-te les dents amb un xiclet, d'aquests que ara ho fan tot, i no poder fer-ho amb el raspall, el pasta de dents i l'aigua?

I doncs, què estàs fent?

No saps, que a part de la teva petita parcel·la de propietat que puguis tenir, tots som propietaris de la resta; sí, sí, la resta: la cantonada de sota casa teva, el parc per on passegen els menuts del barri, el rierol que travessa per unes muntanyes, la platja, la ciutat...

I doncs, què estàs fent?

Resultarà que no hi ha prous colors. Necessites numeracions? Que els containers vagin amb targetes de crèdit? Que et donin les gràcies..."la seva basura, gràcies bon ciutadà!"? O només ho faries per guanyar punts pel mòbil, o fins i tot per recuperar els punts que has perdut amb el carnet de conduir?
Groc, verd, blau i marró, l'altre és el de sempre!
Si tens dubtes hi ha una llista de tot el que es pot abocar a cada lloc.
Necessites més instruccions?

Problemes d'espai:

No has pas de fer-te càrrec de la merda dels altres, és només de la teva. Només teva. A més no mossega si la tens a casa uns dies!
Si és problema d'espai, típic problema comú a tota espècie que busca excuses per a tot, plantejat la gran pregunta: "per què generes tanta brossa?"
Segur que trobes espai per l'ordinador que d'entrada sembla impossible ubicar.
Segur que trobes lloc per objectes inútils.
Segur que quan venen els amics a casa hi ha espai per a tots.
I tot i així segueixes creient que no tens un raconet a casa per posar unes bosses? Ja no dic que et gastis diners per comprar unes escombraries fashions de colors; la merda no et renyarà si la poses en unes bosses reciclades del super.

Problemes de mandra:

Estic segura que passes cada dia pels contenidors de colorets cridaners i penses que ocupen massa espai a la calçada "més llocs hi haurien per aparcar!". Recoi!
Potser, inclús, estan a tocar a l'entrada de casa teva, just al costat del contenidor quotidià de cada dia, eh...i tot i així no et fa vergonya?
Segur que per anar de rebaixes no ho dubtes ni un segon de sortir de casa. I quan et truquen els amics per anar a fer una cervesa? I aquella exposició tan fantàstica?

Qui vol, no cal que inventi excuses. Si volem ho fem, i en aquest cas no és qüestió de voler o no, ÉS UNA OBLIGACIÓ!
Deixat de plantejar que qui vol o fa, és clar, cadascú fa el que li rota :per això hi ha robatoris, guerres, insults, màfies, violacions, brutícia al carrer,la muntanya a vegades no sembla la muntanya, les pedres que rodegen els rius coberts de cigarretes, incendis, escassetat d'aigua, consum abusiu d'energia...i em deixo els tecnicismes, dades estadístiques i tot el referent a la indústria...perquè sinó acabaríem plorant.
Parlo a nivell personal, de tot allò que un mateix pot fer per un mateix, al fi hi ha cap, no som tots els que vivim en aquest planeta? Escolta, i si en saps d'algun altre, avisa'm que quan això peti fotre el camp!

Recorda:

Groc, verd, blau i marró, l'altre és el de sempre!

Vols dir què és tan difícil?

P.D.: això no és una campanya de conscienciació, és una bronca monumental a tots aquells que es pensen que la seva merda és com la de la muntanya i que no fa pudor!




Comentaris

  • indefinida | 26-01-2008 | Valoració: 10

    Clar i català! He estat llegint els teus escrits i la veritat és que m'agraden molt, els trobo directes i molt ben escrits, com per exemple aquesta crítica.
    Et seguiré llegint.

    Salut!

  • Xicona, sí![Ofensiu]
    rnbonet | 12-10-2007

    Merda per tots aquells merdosos del 'gran públic' i totes aquelles merdoses 'marujes' que teixeixen jerseis "color merda d'oca" (Brassens dixit) pels necessitats... Merda pels que estan immersos a la merda!!!
    I salut i rebolica per tu, xicona!
    PS. Si fa poc que has 'descobert' J. Prévert et recomane el seu "costat amable" -LA PLUIE ET LE BON TEMPS-. I, a més a més, un altre "maudit du temps jadis": François Villon. T'encantara!!!

  • Noia...[Ofensiu]
    AVERROIS | 09-10-2007 | Valoració: 10

    ,,,"Chapeau" Molts pensen que trencar les normes comunes és tenir més llibertat. Però no saben que la seva llibertat acaba a on comença la del seu veí.

    Una abraçada.

  • Gràcies...[Ofensiu]
    BlauFosc | 09-10-2007

    ...gràcies per comentar un dels meus relats...
    ...gràcies per deixar-me descobrir-te...
    ...gràcies per descobrir-me les teves paraules...

    m'agrada la frescor amb la que escrius, la desimboltura amb la que penses i el que s'intueix entre cadascuna de les teves línees...

    Fins aviat, aquí o al teu blog

    :)

    B.

  • posssí[Ofensiu]

    Doncs sí que tens raó..I saps el què és pitxor? Que a vegades qui no recicla és qui t'acaba fotent bronca perquè el cotxes el portes a rentar poc !!!!

  • Arbequina | 07-10-2007

    "T'agradaria que vingués a casa teva i t'esclafés a sobre del brillant parquet, que enceres un cop l'any, una caca de gos al mig de l'entrada?"
    Ara, després de llegir-me el que seguia, sé que això no era més que un recurs del text, que no anava només de les caques de gos. Però en un principi m'ha fet recordar-me, amb ràbia i tot, de la caca de gos que vaig tindre la mala sort de xafar amb converse, de tal manera que vaig acabar amb sabata, mitjó i camal del pantaló empastifat d'una merda que semblava molt decidida a seguir escampant-se.
    El relat, però, tracta quelcom menys concret i més profund. Certament, com en tot, amb això de la brutícia. la brossa, el reciclatge, si tots hi poséssim més de la nostra part, el conjunt i, per tant, cadascú de nosaltres també, se'n beneficiaria.
    Has emprat un estil directe, quasi parlat, col·loquial, però, per això, proper, i m'han agradat molts dels retrets, de les reflexions.
    Sobre el tema en sí, clar: tota la raó.

    En fi, una abraçada de l'Arbequina.

    P.S: Els humans som de tal manera que el teu text no deixarà de perdre actualitat, malauradament.

  • aaa | 06-10-2007

    "vaya retahila, chiquilla"

    un bon tema per fer-ne una guia d'us, a part de la necessària clatellada als mono-bosses. nosaltres, els multi-bosses sabem el que fem.

    ànims!! (jejeje)

    roarscach

l´Autor

Foto de perfil de perunforat

perunforat

93 Relats

284 Comentaris

94777 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
Jo sóc així com sóc com el títol de Jaques Prévert

Sóc remolc de l'era
cendres calcàries de sabors
engrunes de silencis
i penyora de colors

Sóc herba mullada
d'olor de llocs
fiblar de pells
i l'enyor d'uns pocs

Sóc aire comestible
pintant oxigen amb els dits
mans d'argila humida
de sols, dies, llunes i nits

Sóc cargol treu-banya
un patufet a la panxa del bou
caputxeta entremaliada
i un calamar a dins d'un pou

Sóc un llibre a mig escriure
amb llapis de carbó
tint de blanc sobre fons negre
lletra de pal i cançó

Sóc pedra de tartera
marca d'aigua de paper
muntanyes de somriures
sota al vol d'un esparver

Sóc el que sóc
No sóc res més

D'amunt i avall
De més i menys

De poc o molt
De tot o res

http://correctellegiblebarat.blogspot.com/