QÜESTIÓ DE FE

Un relat de: Concurs de Microrelats Arc a la Ràdio
En fer-se gran, va obrir els ulls i va decidir que no combregaria mai més amb rodes de molí. Creure en éssers sobrenaturals, en un bon Déu que ho sabia tot, que el vigilava nit i dia i li prometia una parcel·la de felicitat eterna, si era bon minyó... Quina bestiesa! I que dins seu hi havia una animeta, una mena de cosa immaterial que no moriria mai i pujaria cantant cap al cel, on seria per sempre benaurada... Quines bajanades, tot plegat! I pensar que la humanitat s’ho havia empassat durant segles... Si en podem arribar a ser, de babaus!

El que més el meravellava era que encara hi hagués gent, i no poca, que cregués en tot aquell seguit de despropòsits. Resultava inconcebible, en aquesta època nostra en què la Ciència estava a apunt de revelar-nos les últimes claus de l’univers i de la vida, i fins i tot ens prometia superar els límits esquifits i ridículs de la nostra espècie. Sí, de la mà de la seva branca més esponerosa, la de les Neurociències, i de les seves germanes la Intel·ligència Artificial i l’Enginyeria Genètica, el Transhumà estava a punt de fer la seva entrada en aquest planeta, preparat per a conquerir-ne d’altres, i per a superar el seu pobre avantpassat humà en coneixement, en força i en rapidesa. Capaç d’ascendir en plenitud al Núvol, on es fondria en un únic, potencialment infinit i immortal Enteniment.

Aleshores es compliria el nostre destí, i deixaríem enrere aquesta terra esgotada i aquest cos ple de defectes.

I que encara hi hagués qui cregués en ànimes i angelets voladors i no es volgués retre a la veritat i la llum de la Ciència... Homes de poca fe!


Rosaura G.

Comentaris

 • Un honor[Ofensiu]
  Rosaura Gerr | 27-03-2018

  Aleix, és un honor per a una relataire novella com una servidora ser saludada i comentada per tot un veterà com tu. No podria demanar millor recepció en el grup.
  Gràcies, i salut!

 • Fe científica[Ofensiu]
  Aleix de Ferrater | 25-03-2018 | Valoració: 10

  Hi ha qui té fe en Déu o en qualsevol religió, i n'hi ha que tenen fe en la ciencia i en un futur científic encara per esbrinar. Tots tenen fe. Una abraçada, Rosaura.

  Aleix

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda: